Warme avonden vragen om etentjes met vrienden en familie. Wil je eens wat anders voorschotelen dan een BBQ of koude schotel? Deze verrassende goudbrasem is gegarandeerd een groot succes.

Ingrediënten:

  • 5 groene chilipepers
  • 60 g gember
  • 50 g citroengras
  • 10 teentjes knoflook (gepeld)
  • 20 g limoenblaadjes
  • 1 bussel koriander
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el palmsuiker (of rietsuiker, of gewone)
  • 1 el zeezout
  • 50 ml druivenpitolie
  • 4 goudbrasems
  • sap van 1 citroen
  • sap van 1 limoen
Voor de afwerking:
  • 1 extra lente-uitje
  • 1 extra bosje koriander

Zo maak je het:

  • Doe de pepers, gember, het citroengras, de knoflook, limoenblaadjes, koriander, lente-uitjes, palmsuiker en het zeezout in een blender en mix tot een gladde massa. Voeg voorzichtig olie toe tot je een smeuïge pasta krijgt.
  • Maak een vijftal inkepingen in elke vis, en smeer ze dan in met de pittige pasta die je net gemaakt hebt. Laat zo 2 tot 4 uur marineren in de koelkast.
  • Bak de vissen op een goed hete BBQ of in een al even hete, goed ingevette grillpan. Breng verder op smaak met peper, zout, citroen- en limoensap.
  • Serveer met wat fijngesneden lente-uitjes en korianderblaadjes over.

Tips:

  • In de supermarkt is het aanbod gedroogde limoenblaadjes vaak groter dan verse. Heb je verse gekocht, dan kun je het overschot makkelijk invriezen. Ook zonder deze blaadjes is het recept overheerlijk.
  • Via sites als asianfoodlovers.be en seingthai.com kun je ook aan oosterse ingrediënten raken.
  • Natuurlijk mag je dit recept ook met een andere vis klaarmaken. Vraag advies in de winkel

Meer verrassende recepten: