We zijn allemaal meer bezig met onze voeding en gaan er bewuster mee om. Slowfood is een voedseltrend die hierop inspeelt en zich afzet tegen de industriële productie van voedsel. Nieuwsgierig? Wij geven je vier Slowfood-adressen.

 

1. God Save The Cream

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wortels geroosterd met granaatappelmelasse, zonnebloempitten en coriander; zoete aardappelen geroosterd met panch phoron; courgette met mangopesto, gember en verse munt. Begin jij ook spontaan te watertanden? Wij anders wel! De gerechten van God Save The Queen zijn 100% homemade, bestaan voornamelijk uit bio- en lokale producten én worden bestempeld als slowfood. In het restaurant heerst er een ontspannen sfeer en zijn de borden goed gevuld.

Adres: Rue de Stassart, 131, 1050 Ixelles, meer informatie vind je op: godsavethecream.be

2. Martens Kaasmeester

Zoals de naam al aangeeft is Martens Kaasmeter een kaascateraar die een selectie van authentieke, originele en vooral artisanale producten aanbiedt. Je hebt de keuze uit kazen uit verschillende landen zoals België, Frankrijk, Italië, Zwitserland, … De kazen komen rechtsstreeks van boerderijen of de beroemde markt van Rungis ten zuiden van Parijs. Vervolgens worden de kazen onder ideale omstandigheden behandeld.

Adres: Turnhoutsebaan 328, 2970 Schilde, meer informatie vind je op: kaasmeester.com

3. Tero

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bij Tero staat respect voor het product, het lichaam en de planeet centraal. Het restaurant past zijn gerechten aan aan de seizoenen en wil lokaal en duurzaam voedsel promoten. Tero  bezit ook een eigen boerderij in Rochefort waar groenten, bloemen en kruiden verbouwd worden. Sinds kort verblijven er ook koeien en varkens die groot gebracht worden met respect voor dierenwelzijn en milieu. Verwacht je aan een traditioneel bord dat opgesplitst wordt in kleine, gezonde en kleurrijke gerechten die je ook kan delen als je dat wenst.

Adres: Rue St. Bernard 1, 1060 Saint-Gilles; Rue de Champles 56, 1301 Wavre, meer informatie vind je op: tero-restaurant.com

4. La Petite épicerie Slow Food

Best te omschrijven als een juweeltje in de wijk Vennes. Het is een typische plek waar we graag vrienden ontmoeten omdat het een beetje als thuis aanvoelt. Je kan er genieten van verse en seizoensgebonden producten in combinatie met verschillende wijnen die rechtsstreeks uit Frankrijk komen.

Adres: Avenue Reine Elisabeth 31, 4020 Liège

 

Benieuwd naar nog meer topgerechtjes? Ontdek ze hier:

 

Openingsbeeld: Tero Brussel