Het is weer Halloween, ook zo’n zin in heerlijke pompoensoep? Probeer dan zeker eens dit griezelig lekker recept. De combinatie van pompoen, knolselderij en mosterd is heerlijk pittig.

Bij Halloween hoort pompoensoep en deze velouté is heerlijk pittig. Bovendien is een soepmaaltijd licht, lekker en gezond. Soep is dan ook ideaal als evenwichtig tussendoortje of een prima voorgerecht.

Velouté van pompoen en knolselderij met mosterdroom

Benodigheden voor 4 personen:

400 g pompoen, 200 g knolselderij, 1 liter kippenbouillon, 1,5 dl room, 2 eetlepels zure room, 1 eetlepel graanmosterd, citroensap, 1 eetlepel mosterdzaad, zout en peper, boter

Bereidingswijze:

Snijd het vruchtvlees van de pompoen en de selderij in blokjes. Stoof ze even in een klontje boter. Voeg er de bouillon bij en laat alles 30 minuten zachtjes koken.

Mix de soep en roer er de zure room en wat zout en peper door. Klop de room stijf en breng die op smaak met de graanmosterd, zout, peper en wat citroensap. Rooster de mosterdzaadjes kort in een droge hete pan.

Verdeel de soep over kommen, schep er telkens een lepel mosterdroom op en bestrooi alles met mosterdzaadjes. Snij nog enkele blokjes pompoen krokant bakken in een klontje boter en gebruik als garnering.

Meer artikels voor foodies: