Weinig tijd om gezond te koken? Geen excuus meer! In Fast Food geeft Sandra Bekkari maar liefst 80 recepten die je in een mum van tijd op tafel tovert. Goed nieuws: aan Feeling verklapt ze alvast enkele van haar favorieten. Vandaag: de heerlijke zalmburger met guacamole.

Dit heb je nodig:

  • 2 volkoren roggecrackers
  • 250 g (bio)zalmfilet, in stukken
  • ½ handvol dille
  • ½ handvol bladpeterselie, fijngehakt
  • sap van 1 limoen
  • mespuntje cayennepeper
  • 1 avocado
  • ½ rode ui, fijngehakt
  • ½ handvol koriander (optioneel)
  • 2 sneden volkoren speltbrood, getoast
  • 10 kerstomaatjes
  • 2 handvol waterkers (of tuinkers, tuinkruiden…)

Zo maak je het:

  • Mix de roggecrackers in de cutter tot paneermeel, haal uit de cutter en doe in een mengkom.
  • Mix de zalm ook in de cutter.
  • Meng de zalm met het paneermeel, voeg de dille, peterselie en een scheutje limoensap toe en kruid met cayennepeper en zout. Rol er twee ballen van en duw plat tot burgers.
  • Plet de avocado en meng met de rode ui, een scheutje limoensap, peper en zout. Voeg eventueel wat verse koriander toe.
  • Bak de zalmburgers in olijfolie.
  • Besmeer de toasts met guacamole, leg de burger erbovenop.
  • Voeg nog een scheutje limoensap toe. Werk af met tomaatjes en waterkers. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en fleur de sel.

Fast Food – Sandra Bekkari – Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts

Meer artikels over Sandra Bekkari:

(Beelden: Wout Hendrickx/Karl Brunix)