Breng Mexico gewoon op je bord met dit heerlijke recept voor taco’s met pulled pork en rodekool. Smakelijk!

 

Wat heb je nodig (voor 4 personen)?

Voor het slaatje van rodekool

  • Rodekool (met mandoline in dunne plakjes gesneden) 1/2
  • Sesamolie 1 el
  • Sojasaus 2 el
  • Rijstazijn 1 tl
  • Honing 1 tl
  • Verse gember 1 tl
  • Sap van limoen 1

Voor de pulled pork

  • Pulled pork (kant-en-klaar) 300 g
  • Kleine tortilla’s (kant-en-klaar) 4 à 8
  • Sap van limoen 1
  • Knoflook (fijngesnipperd) 2 tenen
  • Gemalen gember 1 tl
  • Honing 100 ml
  • Sojasaus 50 ml
  • Worcestersaus 1 el
  • Avocado’s 2
  • Sap van limoen 1
  • Chilivlokken 1 tl
  • Beukenzwammetjes (of gewone witte champignons) 120 g
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Meng sesamolie, sojasaus, rijstazijn, honing, gember en het sap van 1 limoen. Schep de dressing door de rodekool. Halveer de avocado’s, verwijder pit en schil, snij in plakjes, bestrooi met peper, zout, chilivlokken en het sap van de tweede limoen. Verhit 2 el olijfolie in een steelpan en voeg knoflook toe. Voeg gemalen gember, het sap van 1 limoen, honing, sojasaus en worcestersaus toe. Laat reduceren tot een stroperige massa. Schep de pulled pork erdoorheen. Roerbak de paddenstoelen en breng op smaak met peper en zout en wat limoensap. Warm de tortilla’s op in een toaster. Verdeel er de rodekoolsla en pulled pork over. Werk af met de avocado’s en paddenstoelen.

 

Nog meer heerlijke recepten?