Recept: tarte tatin met balsamico en rode biet

Zin om jezelf eens te verwennen met een heerlijke en unieke maaltijd? Met dit recept voor een speciale versie van tarte tatin tover je een geweldige smaakbom op tafel!

 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 500g rode bieten
  • 1 el olijfolie
  • 25g lichtbruine basterdsuiker
  • 25g boter
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el honing
  • 100g geitenkaas
  • enkele takjes tijm
  • 1 rol bladerdeeg
  • 4 kleine ovenvaste pannetjes (bv. Le Creuset)

Zo maak je het

  • Wrijf de bieten in met olijfolie, peper en zout. Leg ze op een stuk bakpapier in een braadslee, en rooster zacht in een op 200°C voorverwarmde oven (ca. 1 uur). Laat afkoelen, verwijder de schil en snij in dikke plakken.
  • Doe de suiker in een ovenvaste koekenpan en laat zonder roeren smelten tot een bruine karamel.
  • Roer de boter, het komijnzaad en venkelzaad erdoor, voeg balsamico en honing toe, haal de pan van het vuur. Verdeel dit mengsel over de pannetjes, en verdeel er daarna een laag bieten, geitenkaas en wat blaadjes tijm over.
  • Rol het deeg uit tot het op de pannetjes past. Snij uit, en druk het deeg met een mes tussen de bieten en de rand van de pannetjes.
  • Bak de tarte tatin ca. 30 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven, tot het deeg goudbruin en opgebold is. Haal uit de oven, laat even afkoelen (minstens 5 minuten) en keer voorzichtig om op een bord.

Tip: zelf bieten roosteren is natuurlijk het lekkerst, maar je kunt ook prima voorgekookte bieten kopen.

Op zoek naar nog meer unieke recepten?
Taco met pulled pork & rodekool
Kaastaart op een hoorntje
Gepimpte klassieker: een heerlijk romig pompoensoepje
7x frietjes zonder aardappel

Recept: Ann Van Der Auwera
Foto: Wout Hendrickx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content