Thuis zitten betekent niet dat je niet meer gastronomisch mag genieten, integendeel. Veel restaurants waar je anders alleen terplekke terecht kan, zijn overgeschakeld op take-away. Dit zijn de drie coup de coeur’s van chef-lifestyle Nathalie Balsing.

Let wel: We kunnen niet elk restaurant vermelden. Hou het dus niet enkel bij deze take-away initiatieven, want er zijn nog een heleboel lokale ondernemers die je steun verdienen! Leuke actie gezien of ben je zelf ondernemer? Tag danΒ @feelingmagazine en wij gaan het delen.

3 x overheerlijke take-away initiatieven

1. Stadsbistro Salto in Lier

Ik leerde Salto kennen na een tip van onze eindredacteur Ilse, een heerlijk, intiem restaurantje in het centrum van Lier. Ga het zeker eens ontdekken tegen dat we straks opnieuw buiten mogen! Ondertussen kun je gelukkig ook thuis genieten van verfijnd culinair lekkers zoals octopus met bagna cauda, aardappel en paprika.

Saltoliershop.be,Β Rechtestraat 18, 2500 Lier.

2. Sail & Anchor in Antwerpen

Nog een parel die ik dankzij een collega mocht ontdekken. De echtgenoot van onze culinaire journalist Evelien Rutten verraste haar vorig jaar op haar verjaardag met een hoop vrienden en een Sunday Roast bij Sail & Anchor, een zondags gebraad 2.0. met verrukkelijke side dishes van de Britse chef Michael Yates. Op dit moment kun je er in het weekend op bestelling gerechten afhalen die ze anders voor hun eigen team koken. Comfort food dus, maar dan wel op driesterrenniveau.

Sailandanchor.be,Β Guldenvliesstraat 60, 2600 Berchem.

3. Heritage in Gent

View this post on Instagram

Heritage goes rock 'n roll! 🀘🏻⁣ ⁣ Op 22 & 23 maart organiseert @culinaire_ambiance "Ambiance flavoured by food – drinks and rock and roll", een culinaire tweedaagse in de @eskimofabriek! ⁣ Hiervoor zijn wij, samen met andere topchefs, uitgenodigd om jullie te voorzien van verrassende, culinaire spektakels! ⁣ ⁣ We zullen aanwezig zijn op zaterdag de 22ste, gegarandeerd genieten. 😁⁣ Tickets zijn gratis en kan je reserveren via link in bio.⁣ ________________⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #webuildthisevent #onrocknroll #culinair #foodanddrinks #restaurant #heritage #heritagegent #gent #freshfood # #freshfish #vegetables #food #finedining #gastronogram #gastronomylover #gastronomie #gastronomy #gastronomykitchen

A post shared by Heritage Restaurant (@heritage.gent) on

In een sfeervol oud huis in het Gentse Patershol creΓ«ert chef Sebastian Sandor elegante, creatieve gerechten waarin groenten de hoofdrol spelen. Op dit ogenblik kun je er een driegangenmenu afhalen, of gratis bij je thuis laten leveren indien je in de Gentse binnenstad woont. Mooi servies op tafel, kaarsjes aan en genieten maar.

Heritage.gent.be,Β Rodekoningstraat 12, 9000 Gent.

Op deze websites ontdek je nog meer horecazaken die met take-away en/of delivery zijn gestart:Β thuisopresto.be,Β steunhorecavlaanderen.be enΒ gaultmillau.com.

 

Ontdek meer restaurants en hotspots:

Tekst: Nathalie Balsing, openingsbeeld: GettyImages.Β