Home Lifestyle Food Top 5 museumrestaurants
Top 5 museumrestaurants

Ook altijd zo’n honger na een museumbezoekje? Dan raden we je deze toprestaurants aan om je maag te vullen tijdens je culturele uitstap en die bovendien het neusje van de zalm zijn. We selecteerden de top 5 museumrestaurants!

 

Museumrestaurant 1: 't Zilte en MAS in Antwerpen

Het museum aan de stroom, beter bekend als MAS, heeft op de negende verdieping het toprestaurant 't Zilte. Met sterrenchef Viki Geunes heeft het restaurant naast fenomenaal eten ook een prachtig uitzicht te bieden over Antwerpen. 't Zilte is van A en dat hebben we geweten, het restaurant werkt nauw samen met het museum en is erg fier op de uitzonderlijke locatie.

Museumrestaurant 2: Musee d'Orsay restaurant en Musee d'Orsay in Parijs

In Parijs en zin in een heerlijke maaltijd gecombineerd met cultuur? Het musee d'Orsay restaurant heeft het allemaal. Het voormalige treinstation werd omgebouwd tot een museum met bijhorend restaurant. Bovendien heb je ook nog café Compana met zijn opvallende en indrukwekkende inrichting waar je kan genieten van een heerlijk stukje gebak met bijhorende tas thee of koffie.

Museumrestaurant 3: The Modern en MOMA in New York

Het fantastische restaurant The Modern dat in 2013 door The New York Times met drie sterren bekroond werd, hoort bij MoMA in New York. De open elegante inrichting met de focus op Deens design zorgen voor een minimalistische sfeer. Zeker een bezoekje waard na een dagje slenteren in het museum.

Museumrestaurant 4: Acropolis restaurant en Acropolis Museum in Athene

Na ruïnes te hebben bezocht van de oude Grieken kan je terug energie opdoen in het Acropolis museum restaurant met zijn panoramisch zicht op de Acropolis en groot terras. Ze serveren vooral traditionele Griekse gerechten.

Museumrestaurant 5: Wereldmuseum restaurant en Wereldmuseum in Rotterdam

Het Wereldmuseum restaurant in Rotterdam is het eerste museumrestaurant ter wereld dat een Michelinster kreeg toegewezen. Natuurlijk zijn er nog andere museumrestaurants met een ster, maar het Wereldmuseum is de eerste met een restaurant opgebouwd vanuit eigen beheer.