Home Lifestyle Food Tournée minérale saai? Niet dankzij deze heerlijke mocktails

Tournée minérale saai? Niet dankzij deze heerlijke mocktails

Tournée minérale saai? Niet dankzij deze heerlijke mocktails

Heb jij besloten om na de feestmaand januari even geen druppel aan te raken? Goed idee. Maar wat moet je nu serveren als je bezoek krijgt? Met deze 3 mocktails imponeer je niet alleen je gasten, je hoeft je ook geen zorgen te maken voor een kater achteraf. Santé!

 

1. Frambozen Mojito

Deze frambozen mojito is heerlijk en ziet er ook nog eens prachtig roze uit. Perfect dus voor een gezellige avond onder vriendinnen.

frambozen mojito

Benodigdheden: 

60 ml koude frambozenthee
30 ml frambozensiroop met basilicum
(zie bladzijde 148)
40 ml vers limoensap
5 muntblaadjes
5 basilicumblaadjes
60 ml koud spuitwater of hibiscustonic
(bijvoorbeeld Schweppes)
Fruitpers
Barlepel

Zo maak je de frambozen mojito: 

  • Vul een glas voor drie vierde met ijs.
  • Giet de thee, de siroop en het limoensap erbij.
  • Scheur de munt- en basilicumblaadjes in reepjes, voeg ze toe en vul het glas verder aan met spuitwater of hibiscustonic.
  • Roer goed.

2. Blue Lagoon

Deze heerlijke zoete cocktail zonder alcohol zet je vanaf nu ongetwijfeld vaker op het menu.

Benodigdheden:

20 ml darjeelingthee
40 ml vers ananassap
4 à 8 braambessen
20 ml vanillesiroop (zie bladzijde 144)
ijsblokken (volume van een halve shaker)
sapcentrifuge of slowjuicer
muddler ∙ shaker
strainer

Zo maak je de Blue Lagoon:

  • Zet de thee en laat afkoelen.
  • Pers de ananas in de sapcentrifuge.
  • Doe het ananassap en de braambessen in de shaker en plet ze.
  • Doe de vanillesiroop en de thee erbij en schud goed.
  • Voeg de ijsblokken toe en shake nog 30 seconden.
  • Giet de mocktail door een strainer of zeef in het glas.

3. Rose Tonic

Hou je van een bittere cocktail? Dan is de Rose Tonic helemaal jou ding! En nog eens heel eenvoudig om te maken ook.

Benodigdheden: 

6 reepjes zeste van biolimoen
2 ijsblokken
6 frambozen
200 ml koude rozenlimonade
(bijvoorbeeld Fentimans Rose Lemonade)
of hibiscustonic (bijvoorbeeld Schweppes
Tonic hibiscus)
Mudler

Zo maak je de Rose Tonic:

  • Leg de reepjes limoenzeste in een glas en plet ze met de muddler.
  •  Leg het ijs erop en doe de frambozen erbij.
  • Vul het glas met de rozenlimonade.

Deze mocktails komen uit ‘100 mocktails’ van Hilde Deweer. Meer recepten vind je in het boek. Het is vanaf 7/2 te koop.

Meer artikels: