Staat jouw BBQ al klaar? Dan wil je dit heerlijk en eenvoudig receptje even checken.

 

Recept: geroosterde prei met frisse kruidendressing

Er bestaat geen mooiere afsluiter van een warme zomerdag dan een heerlijke BBQ! Dit prei-recept is lekker als bijgerecht of als veggie alternatief voor vlees. De kruidendressing zorgt voor een verfrissende en verrassende toets. Lekker én gezond!

Wat je nodig hebt: 
Voor 4 personen

  • 4 preien
  • 1 citroen
  • 50 g hazelnoten
  • 25 g pecorino
  • 50 ml olijfolie
  • 10 ml sherryazijn
  • 1/2 bussel peterselie

Zo maak je het: 

Rooster de hazelnoten kort (in een pan op het fornuis, of buiten op de BBQ). Stamp ze grof in een vijzel. Mix de 50 ml olijfolie, de pecorino, peterselie en sherryazijn in een blender. Voeg de gehakte noten toe. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het loof van de preien, smeer ze in met olijfolie en bestrooi rijkelijk met peper en zout. Wanneer de BBQ op temperatuur is (ca. 220°C), leg je de preien erop en sluit je het deksel. Draai ze elke minuut een kwartslag tot ze rondom zwartgeblakerd zijn en zacht aanvoelen. Haal ze van de BBQ en laat ze afkoelen. Snij ze dan in de lengte door en vouw het zwarte vel open zodat je bij het frisgroene, zachte en eetbare deel komt.

Supersimpel, supersnel, superlekker!

 

Nog meer lekkere recepten op de BBQ:

 

Tekst: An van der Auwera. Beeld: Wout Hendrickx.