Superweinig ingrediënten, superveel smaak. Typisch voor de Italiaanse keuken en nét wat wij in gedachten hadden voor een heerlijk dessertje op het terras. koffie lovers, dit willen jullie een keer proberen.

Affogato

Er bestaan veel variaties op de affogato. Met slagroom bijvoorbeeld, of met likeur. Maar wij vinden de eenvoudige versie nog altijd de allerlekkerste.

Ingrediënten:

  • Vanilleroomijs
  • 1 espresso per persoon

Hoe maak je het?

Doe één of twee bolletjes roomijs in een glas. Giet de espresso erover. Klaar!

Torrone

Torrone is een heerlijke variant op nougat (en zoveel lekkerder wanneer je het zelf maakt!).

Ingrediënten:

  • amandelen 60 g
  • pistachenoten 60 g
  • sesamzaad 25 g
  • honing 175 g
  • kristalsuiker 175 g
  • kaneel 1 tl
  • sinaasappelen zeste van 2

Hoe maak je het?

Verdeel de noten en het sesamzaad over een bakplaat. Rooster ca. 6 min in een op 180°C voorverwarmde oven (let op dat ze niet verbranden). Verwarm de honing, suiker, zeste en kaneel in een steelpannetje. Roer er de geroosterde noten door. Blijf roeren tot alles een lichte karamelkleur heeft gekregen (158°C met een keukenthermometer). Stort het mengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er een tweede stuk bakpapier op. Rol uit tot een dunne laag van ca. 5 mm dik. Laat volledig afkoelen. Serveer bij de affogato of een Italiaans likeurtje.

 

Nog meer Italiaans recepten: