Barista koffie met dulce de leche: koffie waarvoor je ons gerust wakker mag maken

Zeker nu is het belangrijk jezelf af en toe te verwennen. Met een heerlijke koffie bijvoorbeeld. Deze koffie met Dulce De Leche maakt je momentje voor jezelf nóg beter.

Barista koffie met Dulce De Leche

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • sterke koffie 4 kopjes
  • melk 2 dl
  • slagroom 100 ml, half opgeklopt
  • suiker 1 à 2 el
  • karamelsnoep (fudge) 4 dobbelsteentjes
  • gecondenseerde gezoete meld 1 blikje
  • cacaopoeder naar smaak
  • hazelnoten 2 el, grofgehakt

Zo maak je het

  • Leg het ongeopende blik gecondenseerde melk in een diepe pan met dikke bodem. Vul de pan verder volledig met water en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat het blik op een laag vuurtje 2 u sudderen.
  • Haal het blik uit de pan en laat volledig afkoelen (heel belangrijk!). Open dan het blik. Je hebt nu een gebonden ‘confituur’ van melk (dulce de leche). Zet de koffie. Stoom de melk (warm eventueel op in een steelpan en klop luchtig). Giet het melkschuim op de koffies en werk dan verder af met de opgeklopte room.
  • Snij de fudge-dobbelsteentjes in stukjes en strooi ze over de room. Schep er ten slotte de dulce de leche over. Werk af met cacaopoeder en hazelnoten.

Meer tips voor je me-time-momentje:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content