Yum! Deze avocado-pizza is onze nieuwste guilty pleasure

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Wie dacht dat de avocado-hype voorbij was, heeft het gelukkig helemaal mis. Meer nog: hij zit nu pas écht op een hoogtepunt. De avocado-pizza zag immers zopas het levenslicht en als onze twee favoriete woorden versmolten worden, is dat gegarandeerd een treffer.

Toast wordt pizza

Een geroosterde boterham met avocado is passé, in 2017 verslinden we massaal avocado-pizza’s. Jon Feshan – onze, na dit nieuwtje, favoriete kok uit New York – bedacht hem en wij voelen de combinatie helemaal.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

In zijn restaurant Kola House in Manhattan serveert Jon knapperig en taai pizzadeeg – een mix tussen Perzisch pitabrood en Frans baguette – met avocado, olijfolie, peper en zout, wat koriander, fijngehakte radijsjes, zonnebloempitten en citroensap.

Twaalf pizza’s per avond

Je reserveert wel best een plekje inclusief pizza want er zouden maar twaalf avocado-pizza’s beschikbaar zijn en dat enkel op vrijdag, zaterdag en maandag. Je betaalt er 16 euro voor – niet weinig – maar onthoud wel: hij is super exclusief. Tenzij je zelf aan de slag gaat natuurlijk:

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Wil je de pizza thuis maken? Leer jezelf dan eerst de juiste techniek aan om je avocado te snijden en pas dit handig trucje toe waardoor je avocado op tien minuten rijp is.

Meer heerlijke avocado-recepten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content