Nood aan heerlijke comfortfood? Deze gehaktballetjes met roomsaus uit de oven zijn perfect!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600g gemengd gehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 1 tl worcestersaus
  • enkele takjes verse bladpeterselie
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 3,5 dl kippenbouillon
  • 1 dl room
  • 1 teentje knoflook
  • snufje nootmuskaat
  • 2 el gemalen Parmezaanse kaas
  • 100 g gemalen mozzarella
  • peper en zout

Zo maak je het:

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
    2. Snijd de ui fijn en pers de twee teentjes knoflook.
    3. Hak de peterselie fijn.
    4. Doe het gehakt in een kom en voeg er het ei, de worcestersaus, de ui, het paneermeel, één geperst teentje knoflook en de peterselie aan toe. Kruid met peper en zout.
    5. Kneed met je handen en vorm balletjes. Leg de balletjes in een ovenschaal en bak ze 10 minuten. Draai ze om en bak ze nog eens 10 minuten.
    6. Maak intussen de roomsaus. Smelt de boter in een kookpot en voeg de rest van de geperste knoflook toe. Voeg de bloem toe en roer goed met een garde. Voeg geleidelijk aan de bouillon toe, verhoog het vuur een beetje en blijf roeren. Voeg de room toe en de Parmezaanse kaas. Kruid bij met peper en zout en nootmuskaat.
    7. Giet de saus over de gehaktballetjes, bestrooi met mozzarella en bak nog eens 10 à 15 minuten tot alles goudbruin is.
    8. Werk af met basilicum en dien op.

 

Dit recept komt uit ‘Gehakt‘ van Sophie Matthys.

 

Meer lekkere comfort food voor het weekend: