Optimistisch als we zijn, gaan we nu al uit van een bloedhete zomer. Wat dan weer het perfecte excuus vormt om dit stijlvolle, simpele aperitief én hapje op tafel te toveren.

 

Ingrediënten

  • bevroren perziken 200 g
  • ijsblokjes 100 g
  • suiker 2 tl
  • prosecco 300 ml

Mix de perziken, suiker en ijsblokjes in een blender tot een gladde massa. Schep er per persoon 1 à 2 bolletjes uit, doe die in een coupe en giet er voorzichtig wat prosecco bij. Serveer meteen.

Zó klaar & verslavend lekker

Hapje: oesters met granité van komkommer

Ingrediënten

  • oesters 12
  • limoenen 2
  • komkommer 1/2
  • jalapeño-peper 1
  • tuinkers enkele blaadjes

Fris én een tikeltje pikant, een fantastische combinatie

Mix het sap van de limoenen samen met de komkommer en de jalapeño fijn in een blender. Zet dat mengsel minstens 2 uur in de vriezer. Roer tussendoor geregeld om met een vork, zodat het in een fijne granité verandert. (Wees geduldig, je wordt beloond.)

Maak de oesters open. Leg ze op een schaal ijs. Schep een lepel granité op elke oester. Werk af met een blaadje tuinkers en serveer meteen.

Nog meer lekkere recepten:

Door Ann Van Der Auwera. Foto’s: Wout Hendrickx.