Ergens tussen goudgeel en warm oranje, daar zit de herfst. Met een bord vol oker proef je de gloed van dat heerlijk seizoen. Deze luxueuze bloemkoolsoep is de perfecte warmhouder voor als het straks winter wordt.

Gouden bloemkoolsoep

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 el kokosolie
  • 200 g cashewnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 ui
  • 2 el zout
  • 2 el kurkuma
  • 1 el Madrascurrypoeder
  • 1 blikje kikkererwten
  • olijfolie
  • chilivlokken
  • 1 el kaneel
  • 1 tl komijn
  • peper en zout
  • jonge rucolacress

Zo maak je het

Zo maak je de soep

Snijd de bloemkool in plakken van 1 cm en houd één plak opzij. Snipper de ui en de knoflook. Verhit de kokosolie en stoof de ui, de knoflook, de cashewnoten en de rest van de plakken bloemkool lichtjes. Bestrooi met de madrascurry en de helft van de kurkuma en giet er 1,4 l water of groentebouillon op. Breng aan de kook en laat 20 min verder garen.

Zo maak je het garnituur

Verhit de grill van de oven. Spoel de kikkererwten grondig. Besprenkel de resterende plak bloemkool en de kikkererwten met olijfolie en kruid met peper en zout, chilivlokken, kaneel en een snuifje kurkuma. Rooster alles 10 min onder de grill.

Zo serveer je de soep

Mix de soep en serveer die met een stukje geroosterde bloemkool, kikkererwten en rucolacress. Werk af met enkele druppels olijfolie.

bloemkoolsoep

Meer lekkers

Recept: Ann Van der Auwera, foto: Wout Hendrickx.