Home Lifestyle Food Zo bespaar jij calorieën op Nieuwjaar

Zo bespaar jij calorieën op Nieuwjaar

Zo bespaar jij calorieën op Nieuwjaar

Van glazen vol advocaat tot rijkelijk gevulde kalkoenen en een eindeloos dessertbuffet, de feestdagen zijn een mijnenveld voor al wie op haar lijn wil letten. Om jouw feestdagen zo light mogelijk te maken, wisselden wij 5 feestklassiekers in voor een gezondere variant.

1. Uienconfijt

Wist je dat er 2,4 gram vet verwerkt zit in 1 theelepel zure room, één van de hoofdingrediënten van je uienconfijt? Om nog te zwijgen over de chipjes die je erin duwt. Door je klassieke uienconfijt en chipjes te wisselen voor selderstokjes en je uienconfijt te maken met magere Griekse yoghurt in plaats van zure room, bespaar je maar liefst 14 gram aan vet of ongeveer 146 calorieën.

Lees ook: Zo geniet je op restaurant zonder bij te komen

2. Borrelnootjes

Ja, noten zijn gezond, maar niet het soort dat je op de nieuwjaarsreceptie vindt. Een paar handjes vol gezouten pindanoten doet je teller al snel een paar 100 calorieën oplopen. Vervang daarom de borrelnootjes door geroosterde en gekruide kikkererwten en bespaar gemiddeld 146 calorieën.

Lees ook: Deze 5 noten zijn het gezondst

3. Beef Wellington

Liefhebbers van rood vlees zien op nieuwjaar liever een beef Wellington dan een gevulde kalkoen passeren. Niets mis met rood vlees, behalve als je weet dat 120 gram beef Wellington maar liefst 606 calorieën bevat. In 120 gram ossenhaas zitten daarentegen maar 184 calorieën en dat bespaart je dus een duizelingwekkende 434 calorieën.

Nog zo’n tip: verlaat de feesttafel even en ga wandelen. Hier lees je waarom wandelen zo goed is voor jullie relatie

4. Worst en appelvulling

Kalkoen, gebraad, aardappelen,… met de feestdagen zit al dat lekkers ook nog eens volgepropt met pakweg chorizo en zoete appelmoes. Lees: 150 calorieën extra per vijftig gram op je bord. Gelukkig smaakt een hazelnoot- en cranberryvulling net zo winters en lekker, terwijl je per portie toch 50 calorieën bespaart.

5. Fondue met fruit

Niemand heeft zin in een zwaar dessert, simpelweg omdat we al de hele dag moeten eten. Kies daarom niet voor chocoladetaart of roomijs, maar voor een fruitfondue. Voorzie veel fruitsoorten en een light chocoladesaus. Je bespaart en hele hoop calorieën.

Meer tips voor een slanke lijn: