Home Lifestyle Food Zo bewaar je chocolade
Zo bewaar je chocolade

Sommigen zijn ervan overtuigd dat je chocolade moet bewaren in de koelkast, anderen zweren dan weer bij kamertemperatuur. Maar wat is nu de juiste manier om deze zoete zonde optimaal te conserveren? Meester-chocolatier Pierre Marcolini verklapt ons hoe het écht moet.  

Bescherm je chocolade voor…

  • Koude en warmte. De ideale temperatuur voor het bewaren van chocolade?Tussen 18 en 22°C. Als het kwik in de zomer stijgt, bewaar je chocolade dus best in de groentelade van je koelkast. Vergeet zeker niet de chocolade een uur voor het verorberen uit de koelkast te halen. Zo komen alsnog de heerlijke aroma’s vrij.
  • Vocht. Te veel vocht maakt het oppervlak van de chocolade oneffen.
  • Geuren. Vreemde geuren dringen snel in chocolade. Tip : Bewaar de chocolade in een luchtdichte verpakking. Heb je dit niet meteen in huis? Dan kan je deze ook in aluminiumfolie wikkelen.
  • Tijd. Respecteer de houdbaarheidsdatum. Chocolade, in tegenstelling tot wijn, wordt niét beter met de tijd. Zwarte chocolade bewaart dan weer wel beter dan witte- en melkchocolade.
  • (Zon)licht. Deze lekkernijen houden van de duisternis. 

Vraag aan onze expert

Waarom verbleekt chocolade soms?

"Wanneer de chocolade te maken krijgt met temperatuurschokken, stijgt de cacaoboter terug naar het oppervlak en laat een wit laagje achter. Dat is geen probleem voor de smaak, op voorwaarde dat je niet te lang wacht met het te nuttigen." (Maar zo'n vaart zal het wel niet lopen :))

 

Krijg je niet genoeg van chocolade? Lees hier 7 dingen die je écht moet weten over chocolade of ontdek welke chocolade je gezond maakt. En dat terwijl je overheerlijke moelleux lekker staat te bakken in de oven.