Home Lifestyle Food Zo kies je altijd de perfecte avocado

Zo kies je altijd de perfecte avocado

Zo kies je altijd de perfecte avocado

Je staat in de winkel en bent op zoek naar de perfecte avocado voor een heerlijke salade of de perfecte guacamole. Moedeloos neem je bijna elke avocado in de hand om deze te checken op rijpheid, maar je wordt er niet veel wijzer van. Het hoeft niet zo lastig te zijn om de perfecte avocado uit te kiezen, zelfs al zie je de inhoud ervan niet. Met deze simpele drie stappen kom je al een heel eind.

 

1. Voelen

Dit weet je zelf waarschijnlijk al, maar het is zeker belangrijk om nog eens te benoemen. Houd de avocado in je hand en knijp er zachtjes in. Tenzij je er guacamole van wil maken, kies je niet een hele zachte, overrijpe avocado uit. Echter moet deze ook niet zo hard aanvoelen als een baksteen. Iets ertussenin is fijn.

2. Bekijk de kleur

Als je avocado nog groen is van de buitenkant, is deze nog niet rijp. Des te donkerder de avocado is, des te rijper. Je wil liever een avocado met een kleur die dichtbij zwart ligt, dan groen.

3. Dé test

Als je een donkergroene of zwarte avocado hebt, die ook nog eens goed voelt, maar je weet het nog steeds niet zeker, dan komt deze hack van pas. Aan één kant van de avocado zit een kroontje, dat je er makkelijk af kunt halen. Haal je deze eraf en is het plekje eronder geelachtig, dan is je avocado prima. Als het bruin is, dan is je avocado overrijp, groen betekent dan weer dat je geduld moet oefenen, want je avocado is nog niet rijp.

Video: dé truc om de rijpheid van je avocado te testen

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer weten over avocado’s?