Home Lifestyle Food Zo maak je dé ultieme zomercocktail van 2017

Zo maak je dé ultieme zomercocktail van 2017

Zo maak je dé ultieme zomercocktail van 2017

De Clarita-cocktail komt als winnaar uit de  bus van de  grote, internationale, gerenommeerde cocktail-wedstrijd. De cocktail is gemaakt op basis van Bacardi Gran Reserva 8 Años rum en Amontillado sherry is made by Ran Van Ongevalle. Deze bartender heeft het van geen vreemden. Broertje van Feeling-gastvrouw en beste bartender van België 2014, Hannah Van Ongevalle, én zoon van Jan Van ongevalle. Samen baten ze met hun team de ondertussen bekende “Pharmacy” uit.

Warm weer, hoog tijd dus voor cocktails. Meer tips om het hoofd koel te houden tijdens warme dagen, vind je hier.

Clarita Bacardi, eentje om te onthouden

Ran bereikte met zijn “Clarita” wat nog geen enkele Belg hem voordeed, hij werd de winnaar van de Bacardi Legacy Global Cocktail Competition 2017. Meer dan 10.000 mannen en vrouwen waagden hun kans, maar slechts één cocktail kan de beste zijn. 38 geselecteerden namen vorige week deel aan de finale van de prestigieuze wedstrijd in Berlijn. Doel? De zoektocht naar de nieuwe klassieke rum cocktail. Ran overtuigde de jury met zijn “Clarita“, een short-drink cocktail op basis van Bacardi Gran Reserva 8 Anos rum. Het drankje werd o.a. geprezen om de elegantie en simpelheid ervan, ook de smaken waren de volgens de jury perfect uitgebalanceerd.

Do try this at home

Recept Clarita Bacardi:

  • 60 ml Bacardi Gran Reserva 8 Anos rum
  • 10 ml Amontillado sherry
  • 1 (bar-)lepeltje crème de cacao
  • 2 scheutjes absinte ( sterke drank op basis van anijs)
  • 1 scheutje zoutoplossing
  • enjoy

 

Of plan eens een daguitstapje naar Knokke en trakteer jezelf op een cocktail zoals je hem nergens anders vindt. The Pharmacy is de place to be.

Cocktail-fan? Lees dan ook: