Home Lifestyle Food Zo maak je een salade in een glazen pot

Zo maak je een salade in een glazen pot

Zo maak je een salade in een glazen pot

Je kent het ongetwijfeld, je staat 's morgens een half uur eerder op om een lekkere salade klaar te maken voor de lunch. Maar tegen de tijd dat je eraan begint is hij verlept en hangt alles onder de dressing. De gouden tip: maak je salade in een glazen pot.

1. Salade to go

Een salade is perfect voor een lunch, maar niet zo eenvoudig mee te nemen. Dé tip: salade in een jar of glazen pot met deksel. Je doet de ingrediënten in de pot, als je hem wilt eten schud je hem om in een bord, en je kan aan tafel. Extra voordeel: de glazen pot is herbruikbaar, goed voor het milieu dus.

2. Jarheads

Geen zin om groenten te snijden? Jarheads in Mechelen brengt biologische salades, soepen en springrolls in recycleerbare jars, elke dag vers geleverd. Bovendien worden niet gebruikte ingrediënten gedoneerd aan Dakant, daklozenhulp Antwerpen. Enige nadeel: je kan de maaltijden van Jarheads voorlopig enkel laten leveren in de regio's Brussel, Antwerpen en Mechelen. Klik hier voor meer info.

3. Zelf aan de slag

Zelf een salade maken? De volgorde is belangrijk. Begin met de saus of dressing, daardoor blijven salade en andere groenten fris. De volgende laag is voor robuuste, zware, veerkrachtige ingrediënten, denk aan: pasta of rijst, maar ook bloemkool, wortel of komkommer. Als laatste voeg je bladgroenten, fragiele ingrediënten en verse kruiden toe. 

Meer inspiratie nodig? In het boek Salad in a Jar geeft auteur Anna Helm Baxter haar tips en recepten. Hier te koop voor 12,50 euro.

 

Inspiratie nodig voor in je salade? Hier vind je 10 budgetvriendelijke superfoods van bij ons. Nog nieuwe zaken ontdekken? Hier vind je 4 hotspots waar foodies dol op zijn.

 

Lees ook:

6 tussendoortjes die lief zijn voor je lijn.

9 x de grootste dieetblunders.