Heerlijke voorgerechtje om je Italiaanse avond mee te starten. Veel groenten en bovendien lekker gezond.

 

Ingrediënten:

  • 450 g groene olijven van de beste kwaliteit (met pit)
  • 5 stengels groene selders
  • 12 takjes munt (fijngehakt)
  • 1 tl zeezout
  • 3 el rodewijnazijn
  • 2 el wittewijnazijn
  • 200 ml extra vergine olijfolie

Zo maak je het:

  • Halveer de olijven, haal de pitten eruit en kneus de olijven voorzichtig. Was de selder, snijd de stengels in dunne repen en vervolgens in kleine blokjes.
  • Meng de olijven met de selder en fijngehakte muntblaadjes.
  • Meng ook de ingrediënten voor de dressing door elkaar en giet ze over de olijven, selder en munt.

Tip:

  • Laat je niet verleiden tot het kopen van ontpitte olijven. Olijven met pit hebben veel meer smaak.
  • Serveer dit slaatje met versgebakken focaccia, platbrood of carta di musica (superdun, krokant platbrood uit Sardinië).

 

Meer heerlijke recepten: