Het is ongeveer even ver als Toscane, en je vindt er ook glooiende heuvels vol olijfbomen, cipressen, wijngaarden en charmante stadjes. Plus lekker eten. Het Kroatische Istrië is het perfecte alternatief voor levensgenieters die eens iets anders willen dan Toscane.

Ontdek het veelzijdige Istrië

Lijkt op Toscane, want…

Eeuwenlang was Istrië een deel van Italië. Dat voel je nog steeds, ook al hoort het schiereiland ondertussen bij Kroatië (en een klein stukje bij Slovenië). De was hangt uit in de straten van middeleeuwse bergdorpen als Motovun en in de kuststadjes Rovinj en Pula. Voeg daarbij lekker eten met pasta, truffel en wijn, waarvan je kunt genieten op zuiderse terrasjes, plus een Romeinse arena, triomfboog en een aquaduct en de parallellen zijn duidelijk. En: net als in Toscane is de zee nooit veraf.

Dit artikel maakt deel uit van Feelings grote zomerplan 2021 om alles uit je vakantie te halen. Ontdek hier nog meer tips en leuke artikelen. 

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

Op zoek naar nog nog meer tips om alles uit je vakantie te halen? Ontdek hier alle artikels uit Feelings grote zomerplan. Wil je geen enkele update meer missen? Schrijf je dan hier snel in op onze nieuwsbrief met Feeling weekendtips, zo krijg je elke vrijdag onze tips om je zomer onvergetelijk te maken in je inbox.

zomerplan

Meer lezen