Home Lifestyle Reizen 10 tips & tricks om veilig online te boeken

10 tips & tricks om veilig online te boeken

10 tips & tricks om veilig online te boeken

Het internet is een bron van informatie met talrijke reviews over verschillende hotels. Maar helaas is het niet altijd even overzichtelijk of correct. Deze tips van de hotelzoekmachine www.trivago.nl helpen je om op een veilige manier je hotel te boeken. 

 

1. Lees beoordelingen

Maak gebruik van reizigers die je voor gingen en lees wat ze te zeggen hebben over hun ervaring, positieve en negatieve reacties geven jou een beter beeld van het hotel.
Een gemiddelde score geeft ook vaak een duidelijker beeld dan losse beoordelingen, want je baseren op een of twee reviews is een slecht idee.

2. Weet wat jij belangrijk vindt

Zoek uit welke faciliteiten het hotel heeft. Dan ben je, als er iets mist wat jij belangrijk vindt, nog in staat om een ander hotel te boeken.

 

3. Kijk goed waar het hotel ligt

Kijk goed waar het hotel zich bevindt en controleer de locatie, anders moet je misschien nog een stuk reizen voordat je bent waar je moet zijn. Vergeet ook niet te kijken of het hotel in de buurt ligt van de voor jou interessante bezienswaardigheden.

4. Maak gebruik van filters

Zet genoeg filters aan, zodat je de voor jou oninteressante hotels niet hoeft te bekijken en daardoor meer tijd overhoudt om hotels te bekijken die wel in de smaak vallen.

 

5. Controleer verschillende check-in en check-out datums

De dagen van je verblijf kunnen erg verschillen in aanbod en prijs. Sommige hotels zijn duurder in het weekend of juist in de week. Op dagen dat grote evenementen plaatsvinden kunnen hotels ook erg duur zijn. Een dag later boeken kan soms de helft schelen.

 

6. Kies de juiste kamer

Let altijd goed op welk type kamer je boekt. Ook kan je in de rustige periodes, vaak een gratis upgrade krijgen. Trek dus je stoute schoenen aan en wees assertief genoeg om te vragen of dat mogelijk is.

 

7. Staar je niet blind op sterren

De sterrenclassificatie is een maat om de bepalen hoe luxueus een hotel is. Dit is belangrijk, maar gebruik het niet als belangrijkste criterium als je een hotel boekt. Een goeie reputatie is minstens even belangrijk. Een goede combinatie van beide is natuurlijk optimaal.

 

8. Kies de juiste bestemming op het juiste moment

Niet elk hotel heeft vaste prijzen. Veel hotels hebben een hoogseizoen en vragen dan meer geld voor een kamer. Als je zuinig wil reizen kies je niet alleen het hotel nauwkeurig, maar ook het juiste seizoen. Europese steden zijn duur in mei, juni, september en oktober.

 

9. Wat is inbegrepen?

Elk hotel heeft een andere houding met betrekking tot faciliteiten en of deze inbegrepen in de prijs.  Ga daarom altijd nog even na of je moet bijbetalen voor een ontbijt en of dat in de prijs is inbegrepen.

 

10.Vergelijk meerdere aanbieders.

Per boekingssite kunnen de hotelprijzen enorm verschillen. Vergelijk daarom de prijzen van verschillende aanbieders voor je boekt.