Oh mio Dio, wat is Italië prachtig! De zuiderse parel heeft zowat alles te bieden: historische stadjes, excellente wijnen, buitengewone natuur… en het paradijs op aarde ligt niet eens zo ver van ons! Wij tippen een roadtrip vanuit België langsheen deze 12 idyllische plekjes. Buon divertimento!

Lees ook: de favoriete streek, hotspots en drankjes van échte Italofielen.

12 x Bella Italia

De Dolomieten, Zuid-Tirol

Ben je een avontuurlijk type? Dan tippen wij de Dolomieten in het noordoosten van Italië. Deze prachtige bergen kan je in de zomer beklimmen of tijdens de winter afglijden met ski’s.

Castelluccio, Umbrië

Deze heuveltop met glooiende vallei ligt midden in het Monti Sibillini National Park en is zeker een ommetje waard. Wie in de vroege zomer gaat, ziet de bloemen in bloei staan.

Positano, Amalfi kust

 De gekleurde huisjes van Positano zijn opgestapeld tegen de rotswand en lijken wel een schilderij. Vanuit deze stekjes heb jij een prachtig uitzicht op de zonsondergang.

Piazza Duomo, Syracuse

Sicilië staat bekend om haar Griekse ruïnes en laat Piazza Duomo in Syracuse nu net een plek zijn waar zo’n Griekse tempel stond. De Italianen bouwde op de overblijfselen deze gigantische kathedraal.

Burano, Veneto

Venetië is fantastisch, maar wist je dat een paar eilanden verderop het prachtige Burano ligt? Je vaart er zo’n veertig minuten over en geniet er van idyllische bruggen en huisjes in alle kleuren. Venetië is trouwens een absolute aanrader dit jaar, want het tweejaarlijks kunstenfestival Biennale strijkt er weer neer. Ons ticket is al geboekt!

Manarola, Cinque Terre

Hoewel alle vijf de Cinque Terre-dorpjes prachtig zijn, is Manarola onze favoriet. De pastelkleurige huizen tegen de steile rotswand, het fraaie uitzicht op zee en het vele groen hebben ons hart veroverd.

Villa Rufolo, Ravello

De mooiste uitzichten langs de Amalfi kust vind je in deze 13e eeuwse tuin van Ravello’s Villa Rufolo.

Prato della Valle, Padua

Prato della Valle het grootste plein in Italië. Het is een eiland omringd door standbeelden uit de 18e en 19e eeuw, met in het midden een prachtige fontein.

Capriccioli Beach, Sardinia

Langs de Costa Smeralda liggen de mooiste stranden van Italië. Capriccioli staat met stip op onze nummer één, denk: smaragdgroene wateren en witte stranden.

Via Krupp, Capri

Via Krupp, een weg vol haarspeldbochten, is één van Capri’s meest pittoreske plekken. Maak zeker een stop bij de tuin van Keizer Augustus, doet het prachtig op je Instawall.

Calfosch, Zuid Tirol

Ook sneeuw hebben ze met hopen in Italië. Dit idyllische dorpje Calfosch is zeer geliefd onder skiërs vanwege de makkelijke toegang tot de pistes op de Dolomieten.

Het Como meer, Lombardije

Vlakbij de modestad Milaan ligt het Comomeer. Het was ooit een populaire vakantiebestemming voor de rijke aristocraten in de Romeinse tijd. Nu flaneer je er in badpak en strandjurk over de boulevard of maak je een prachtige boottrip over het meer.

Foto’s: Harpers Bazaar

Wil je de nu al de luxueuze sfeer opsnuiven van La Bella Italia? Vanaf 19 april ligt  Feeling met een gloednieuwe Feeling Gold ‘Dolce Vita’ in de winkel.

Meer inspiratie voor jouw zomerreis