Maximum 20 kg krijg je om tien dagen in het buitenland door te brengen. Voor een vrouw die op alle mogelijke temperaturen en gelegenheden voorbereid wil zijn, betekent dit slechts één ding: paniek! Of je nu vertrekt voor een lang verblijf op een onbewoond eiland of voor een citytrip naar een trendy hoofdstad. Naar jouw inzien is en blijft die koffer veel te klein. Daarom geven wij je twaalf tips om die ideale koffer samen te stellen. Dus ladies: adem in, adem uit.

 

1. Rol je kleding op in plaats van ze op te plooien

Je kledingstukken oprollen heeft talloze voordelen: je voorkomt valse plooien bij aankomst in je hotel en bovenal win je er enorm veel plaats mee in je koffer.

2. Gebruik je beha

Dit is een trucje dat vaak over het hoofd gezien wordt: je beha kan ook een organizer op zich zijn. Je wint niet alleen plek in je koffer, je beha behoudt zo ook perfect zijn vorm.

3. Bescherm je schoenen met een douchemuts

Als je je schoenen inpakt, zorg er dan voor dat ze beschermd zijn zodat je mooie witte jurkje nog steeds wit is bij aankomst. Om vervelende situaties uit de weg te gaan, bewaar je je schoenen dus best in een speciale tas of simpelweg in je douchemuts. Bonus: je vermijdt dat vieze geurtjes in je kleding dringen.

4. Neem twee bovenstuks mee voor je broek of rok

Broeken of rokken kunnen steeds met meerdere tops, T-shirts of hemden gecombineerd worden. Denk dus strategisch: het heeft geen zin om 35 rokken mee te nemen. Opteer gewoon voor jouw ultieme favoriet en zoek daarbij twee passende topjes. Zo heb je toch twee verschillende outfits én meer ruimte voor andere spullen.

5. Keer je kleding binnenstebuiten

Doordat je je kleding binnenstebuiten keert, voorkom je valse plooien. Niemand wil een vakantie graag starten met een strijkijzer in de hand…

6. Leg zware stuks aan de wielen

Een koffer op wieltjes betekent dat je spullen gegarandeerd ook over en weer zullen bewegen. Leg je de zware dingen onderaan je koffer dan zal alles gelijkmatig verdeeld blijven.

7. Bewaar je toiletspullen in een doorschijnende tas

Niets irritanter dan een tube fond de teint die uitgelopen is (ja ook over je kostbare designerstuk). Vermijd een hartaanval en bewaar je toiletspullen dus in een doorschijnende tas. Ben je trouwens op zoek naar je favoriete lipstick? Op deze manier spot je hem meteen.

8. Gebruik je brillendoos

USB-kabels en hoofdtelefoons die verstrikt raken in de bodem van je tas. Klinkt het je bekend in de oren? Om overbodig puzzelwerk te voorkomen, bewaar je ze gewoon zorgvuldig in je brillendoos. Hetzelfde geldt trouwens voor je sieraden!

9. Leg breekbare voorwerpen in je sokken

Bewaar je parfumflesjes en andere kwetsbare spullen in je sokken zodat ze de helse rit in de bagageruimte helemaal overleven.

10. Profiteer van elk leeg plekje

Maak bijvoorbeeld gebruik van je schoenen: elk gewonnen plekje geldt!

11. Neem een tote bag mee

Ideaal om je vuile was te bewaren én ook om onaangename geurtjes op te vangen.

12. Kies voor een praktische, opvallende koffer

Die eindeloze wachtrijen aan de bagageband op de luchthaven… Niemand is er fan van. Om te voorkomen dat je per ongeluk de koffer van iemand anders meeneemt, personaliseer je je koffer best. Denk aan stickers en lintjes, alles helpt!

Lees ook: