Home Lifestyle Reizen 3 x luxueus logeren in de natuur

3 x luxueus logeren in de natuur

3 x luxueus logeren in de natuur

We dromen allemaal wel eens van volledig tot rust komen in de natuur. Feeling zou Feeling niet zijn, als wij niet op zoek gingen naar de beste hotels om ten volle van de natuur te genieten én toch luxueus te kunnen logeren.

 

1. Coco-Mat Eco Residences

CocoMat

Serofos, Griekenland – Hemels bed aan mooie baai

Aanrader, omdat: de ligging aan het strand van Vagia op het minder bekende eiland Serifos je absolute rust garandeert. Geen tourist traps hier, wel een traag levensritme en prachtige zonsondergangen. De authentieke Cycladen liggen aan je voeten. Er is een loungebar aan het strand, en er zijn ligbedden, excursies en watersport à volonté. Elke villa heeft zeezicht. Ontbijt op bed of een romantisch diner op het strand hoef je maar te bestellen. Chef Dimitris Kantarakis werkt alleen met dagverse vis van lokale vissers, lokale groenten en zelfgebakken brood.

Eco, want: er werd geen nieuw gebouw neergepoot. Een oude mijncité uit 1910 werd gerenoveerd met respect voor de traditionele architectuur en met eigentijdse milieuvriendelijke technieken omgevormd tot hotel. Alle Coco-Mat-bedden zijn bovendien gemaakt van natuurrubber en paardenhaar. Je krijgt de keuze uit diverse types matrassen en hoofdkussens. Op excursie ga je per fiets of met een duik onder water.

Villa’s vanaf € 260 voor 2 personen

2. Cooking & Nature Emotional Hotel

cooking&nature

Portugal – Letterlijk proeven van de natuur

Aanrader, omdat: je in dit bijzondere hotel in hartje Portugal de keuze hebt uit 12 emoties. Van sensualiteit over vreugde tot melancholie, je kiest welke stijl het best bij jou past tijdens je verblijf. Ook voor de maaltijden heb je de keuze: voeten onder tafel, of zelf de seizoensproducten betasten, proeven en meekoken met Nuno Barros en andere lokale gastchefs. Wijn-, kaas– en olijfproeven hoort er ook bij.

Eco, want: in deze streek van eeuwenoude olijf- en eikenbomen ga je actief mee aan de slag met streekproducten. Je werkt met bioproducten van lokale boeren en ondersteunt duurzaamheid en eerlijke handel. Je logeert in het Serras de Aire e Candeeiros-natuurpark, en ervaart hoe in het landelijke dorpje Alvados de tijd stilstaat. Elke herfst kun je er paddenstoelen plukken en de goudadelaar zien overvliegen. In de lente wandel je tussen zeldzame orchideeën en pioenrozen. Je gaat te voet op pad met een lokale gids- heel bijzonder bij maanlicht! Gasten kunnen ook per gratis fiets op pad, of te paard. Of deltavliegen over de Alvados-vallei. Stuk voor stuk milieuvriendelijke activiteiten om de streek te verkennen.

Kamers vanaf € 152 voor twee personen via www.caractere.be

3. Tierra Atacama

Chili

Chili – Spahotel aan de voet van de Andes

Aandrader, omdat: de Atacamahoogvlakte weergaloos mooi is, aan de voet van de Andes. Groene canyonsvulkanen, geisers, zoutvlaktes met flamingo’s, duinen en warmwaterbronnen bepalen het landschap. Het is ook een van de plekken op aarde waar je ’s nachts de sterrenhemel en de Melkweg het best ziet. De spa pairing experiences maken je ervaring heel bijzonder: na elke excursie krijg je een bijpassende behandeling in de wellness. Zo kun je na de wandeling door de Maanvallei, met 360° uitzicht en pure stilte, genieten van een reikibehandeling en kristalmassage om de rust nog langer vast te houden; na een bezoek aan de geisers krijg je een hotstonebehandeling.

Eco, want: zonnepanelen leveren een groot deel van de energie. De oude adobe-muren zijn geïntegreerdin de architectuur. Op het hele domeinwerden de lokale bomen en planten gespaard: er groeit maïsquinoa en alfalfa, langs eeuwenoude irrigatiekanaaltjes. Lokale landbouwstudenten werken mee. Water komt uit een eigen bron, het verbruik wordt nauwgezet geanalyseerd om te besparen. Afvalwater wordt gezuiverd en hergebruikt voor de tuinen. Organisch afval gaat naar het vee, of wordt in compost verwerkt. De excursies gebeuren met minimale impact op de omgeving. Toeristen krijgen veel uitleg over de lokale cultuur: zo wordt het hotel en zijn gasten deel van de Ayllu, de grote familiekring waarin de locals wonen.

2 overnachtingen inclusief transfer, alle maaltijden en dranken, een volledige dag excursies: € 2.710 voor 2 personen.

 

Op zoek naar nog meer unieke adresjes? Ontdek dan hier 4 adresjes om hemels te logeren in Rome en check hier dit unieke hotel waar je drijft op de Seine in Parijs.