Home Lifestyle Reizen 3 x topexpo’s in Amsterdam
3 x topexpo's in Amsterdam

Mag je citytrip iets meer hebben dan leuke shopadresjes en zonnige terrasjes? Pik dan zeker een museum mee en geniet van de allerbeste kunst en foto's. Niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook heerlijk om tot rust te komen of om wat langer over na te denken. Wij spotten de beste expo's van het moment in topstad Amsterdam

1. Miró's dromerige beeldhouwwerken

We kennen Joan Miró voornamelijk van zijn populaire kleurrijke schilderijen, maar hij heeft ook heel wat beeldhouwwerken gemaakt. Vrolijke beelden die luchtig en speels zijn, maar net zo goed een zekere vreemdheid hebben. Dromerige en surrealistische vormen, deels abstract, deels figuratief. Twintig werken van de Spaanse grootmeester zijn nu te bewonderen in deze vrij toegankelijke openluchttentoonstelling in de tuinen van het Rijksmuseum.

Miró at the Rijksmuseum, tot 11/10/2015, gratis toegang

Rijksmuseumtuinen, Museumstraat 1, Amsterdam (via Google Maps

Miro Amsterdam

2. Zorgeloze én grootse Matisse

Reis langs de veelkleurige topstukken van Matisse en geniet van een zomerse expo vol zorgeloosheid. Meer dan honderd naakten, stoffen, tapijten en idyllische landschappen hangen zij aan zij met werken van tijdgenoten uit de vaste collectie. De grootste tentoonstelling ooit in Nederland van Matisse, en ook een van de meest omvangrijke expo’s in de geschiedenis van het Stedelijk Museum. Het centrale stuk is publiekslieveling De parkiet en de zeemeermin, een bekend en monumentaal knipselwerk.

De Oase van Matisse, tot 16/8/2015

Stedelijk Museum, Museumplein 10, Amsterdam (via Google Maps

Matisse
 

3. Sterfotografen van de sixties

In de decennia na de oorlog ontpopt Londen zich tot een levendig epicentrum van alles wat hip, modieus en cool is. Deze expo dompelt je onder in dat bruisende Londen van de jaren zestig, een tijdperk dat overliep van mogelijkheden. Met foto’s van legendarische fotografen, die vaak net zo beroemd waren als de sterren voor hun camera. Het FOAM toont een uniek tijdsbeeld van mode, muziek, tijdschriften, design en sociale verandering.

Swinging sixties London – Photography in the Capital of Cool, tot 2/9/2015

FOAM, Keizersgracht 609, Amsterdam (via Google Maps

Swinging Sixties