Home Lifestyle Reizen 3 zondagse uitstapjes voor food-fanaten

3 zondagse uitstapjes voor food-fanaten

3 zondagse uitstapjes voor food-fanaten

Zondag staat steevast in het teken van familie, genieten en natuurlijk ook van lekker eten. Die drie pijlers vind je terug tijdens deze drie zondagse uitstapjes voor foodies.

1. diMANGE

Deze zondag wachten gepassioneerde foodies je op om je hun lekkerste creaties voor te schotelen, van ambachtelijke gerechten van bij ons tot exotische hapjes uit verre oorden. Je struint hier – met een glaasje bubbels in de hand – langs versierde kraampjes en originele foodtrucks, terwijl er op de achtergrond een krakende vinylplaat draait.

Waar? Felix Pakhuis Antwerpen

Wanneer? zondag 15 november 2015

2. Belgian Chocolate Village

900 vierkante meter aan chocolade, is dat niet de droom van iedere vrouw? In de voormalige koekjesfabriek in Brussel wordt die droom een beetje werkelijkheid. In de Belgian Chocolate Village ontdek je de volledige geschiedenis en productie van het zwarte goud, van cacaoboon tot onze favoriete 75% fondant. En uiteraard is proeven daar ook een onderdeel van.

Waar? voormalige koekjesfabriek Victoria, De Neckstraat, Brussel

Wanneer? Van 20 september 2014 tot 20 september 2024

3. Oesterpassie

Van het eerste moment dat de mens de oester ontdekte, was hij meteen verkocht. Het levende bewijs daarvan vind je in de expo ‘Oesterpassie'. In deze zevendelige expo ontdek je de geschiedenis, de handel, de verleiding en natuurlijk de smaak van ons favoriete schaaldier.

Waar? Nationaal Visserijmuseum Koksijde

 Wanneer? Van 13 juni tot 22 november

 

Lees ook:

5 food festivals over grenzen.

5 bestemmingen om te genieten van de herfst