Home Lifestyle Reizen 3x wandelen in alle stilte
3x wandelen in alle stilte

De Belgische wandelroute van het jaar is voor het eerst verkozen en de trofee gaat naar… het wandelnetwerk Pajottenland. Je vindt er maar liefst 760 km aan wandelwegen terug. Wij selecteerden 3 stiltewandelingen, ideaal om op adem te komen na de werkweek.  

1. Bloeiende wandeling

Een echte aanrader is deze wandeling van 16 km door de Voerstreek. Vooral als de natuur in bloei staat. Je vertrekt vanuit het kleinste van de drie Voerens St-Pietersvoeren, aan een kasteel met prachtige tuinen, de Commanderij. Vandaar stap je door de prachtige omgeving naar abdij Val-Dieu in Aubel. Voor 3 euro  kun je de wandelkaart kopen en de lentekleuren van de Voersteek ontdekken. 

 

Voerstreek

2. Dierenplezier

In natuurgebied Burreken kan je wandelen tussen de Galloway-runderen en de wilde pony's. Het gebied, gelegen in de Vlaamse ardennen, kent een landschap vol kabbelende beekjes, weiden met knotwilgen en holle wegen. Langs de eikelmuisroute – zo’n 7,5 km lang – zie je met een beetje geluk ook de zeldzame vuursalamander en de schattige eikelmuis. Met een gids ontdek je nog veel meer!

Burreken

 

3. Thuis tussen kastelen

In de groene gordel rond Brussel ontdek je in Ternat de drie sierlijke kastelen Kruikenburg, De Mot en Terlinden. En je herkent er ook vast en zeker de huizen van de notaris en van Frank en Simonne. Jawel, dit is ook het decor voor de opnames van Thuis! Volg de wegwijzers van het Kastelenwandelpad (12 km) richting Sint-Katherina-Lombeek langs kerken, beken en riviertjes naar de watermolen van Ophalfene

 

Kasteel Kruikenberg