Corsica wordt ook wel The Isle of Beauty genoemd. Onze chef lifestyle Nathalie Balsing ging naar Corsica om te ontdekken of het eiland écht zijn naam eer aandoet. Ze verbleef in het Sofitel Golfe d’Ajaccio Thalassa Sea & Spa voor de ultieme luxevakantie. Waarom dit de beste uitvalsbasis is om Corsica te ervaren, lees je hier.

 

Adembenemende locatie

Het hotel is gelegen op een privédomein op het uiterste puntje van het schiereiland Porticcio. Door deze prachtige locatie heeft elke hotelkamer een spectaculair uitzicht op de zee. Het hotel is in 2014 volledig gerenoveerd in de stijl van de Franse Riviera. Je waant je bijna op een chique cruiseschip omringd door water.

Zeewaterspa

Je wordt verwend in het Thalassocentrum. De spa biedt behandelingen met zeewater dat uit de plaatselijke Middellandse Zee gehaald wordt. Er is een fitnesscentrum met persoonlijke diagnose en coaching, waar je yoga, pilates en nog veel meer krijgt aangeboden. Na wat beweging kun je tot rust komen in een relaxruimte met hamam en sauna. Verder vind je à la carte beauty- en wellnessbehandelingen. Je kunt er algenpakkingen laten doen, of je laten masseren onder een ‘pluie marine’, douches waar zeewater uit stroomt. Er worden zelfs osteopathiebehandelingen in een bad met tot 33°C verwarmd zeewater aangeboden. Door de rechtstreekse verbinding tussen spa en hotel kun je na een relaxerende beautydag gewoon in badjas naar je kamer.

Verwen je zintuigen

De ‘Paradis des sens‘ is een afgelegen plek in de tuin van het hotel, aan de rand van de zee, waar je jezelf (of met z’n twee) kunt laten masseren bij het geluid van de golven die breken op de rotsen. Van deze ontspannende ervaring kom je helemaal tot rust.

Sleeping beauty

Om je de beste nachtrust te bieden staat in elke kamer een kingsize Sofitel MyBed met een matras van superieure kwaliteit. Als je na de vakantie besluit dat je nooit meer op een ander bed wilt slapen, kun je de MyBed’s trouwens ook kopen voor thuis via soboutique.com.

Delight eten

Jouw ontspannende vakantie wordt afgewerkt met een bijpassend menu. Op de kaart staan samen met een diëtist uitgewerkte DE-LIGHT gerechten, lekker, licht en gezond. Je hoeft jezelf niets te ontzeggen, met de cocktails op basis van groenten en fruit. Het restaurant verwent naast de smaakpapillen ook je ogen. De inrichting is in lichte tinten, met gordijnen die heen en weer wiegen in de zachte bries, en terrassen rondom met een prachtig uitzicht.

Meer reistips: