Home Lifestyle Reizen 5 x Alberobello
5 x Alberobello

Ontdek onze 5 tips voor tijdens je citytrip in het Italiaanse Alberobello.

Alberobello is een klein stadje in de Italiaanse streek Puglia. Toch geniet dit stadje wereldfaam dankzij hun nationaal monument én werelderfgoed: de trulli’s. Duizenden van deze vreemde witte huisjes met kegelvormige daken maken van Alberobello de absolute trullihoofstad. Een goede reden dus voor een citytrip naar dit dorpje.

1. Trulli

Trulli

Uiteraard moet je de trulli van Alberobello bezoeken, maar alle duizend is natuurlijk onmogelijk. Bezoek daarom zeker de Trullo Sovrano, de enige die uit 2 verdiepingen bestaat. Ook de kerk SantAntonio is in de trulli-stijl gebouwd, en is dus een bezoekje waard.

2. De obelisk

Obelisk

Om toch even aan de trulli te ontsnappen, kun je dit prachtige monument The Monumento ai Caduti bewonderen op het piazza van Alberobello. Deze obelisk is gewijd aan de Gevallenen van WO II.

3. Trullo Antichi Sapori

Trullo Antichi Sapori

Wie de typische cuisine van Alberobello mee naar huis wilt nemen, zit goed in het gezellige winkeltje Trullo Antichi Sapori. In een trullo uit 1600 vind je alle producten die eigen zijn aan de streek Puglia.

4. Masseria Rosa Trulli Relais

Masseria Rosa Tulli Relais

Om volledig in de sfeer van Alberobello te blijven, kun je logeren in een luxueuze trulli. Kom tot rust in Masseria Rosa Trulli Relais, neem een verfrissende duik in het zwembad en geniet van een heerlijke barbecue in de mooie privétuinen. Omringd door olijfgaarden, kersenbomen en moestuinen is dit de ideale plek voor een heerlijk verblijf in Alberobello.

Kamers vanaf € 129

5. Il Poeta Contadino

Il Poeta Contadino

Ontdek de typische Pugliaanse cuisine bij sterrenrestaurant Il Poeta Contadino. Eigenaar Leonardo zorgt samen met zijn pupil voor een heerlijke maaltijd. De typische regionale keuken zal je vast en zeker bekoren.