Home Lifestyle Reizen 5 x Bari
5 x Bari

Bari is de hoofdstad van Apulië, en mag je dus zeker niet vergeten tijdens je rondreis door de hak van Italië.

Bari is een klein stadje dat je gemakkelijk op één dag kunt bezoeken. Je komt hier vooral om de zuiderse sfeer op te snuiven, of als uitvalsbasis voor een excursie naar Alberobello. Je kunt er ook zalig wandelen langs het water, op de lungomare.

1. Geheim plekje

Polignano a mare

Polignano a Mare is een fantastisch plekje om te zwemmen. Hier wappert de blauwe vlag – dit wil zeggen dat het water proper is om in te zwemmen – en kun je ongestoord in het water plonzen. De omgeving is prachtig, en het goudkleurige zandstrand maakt het helemaal af. Vlakbij ligt Il Super Mago del Gelo, waar je heerlijke ijsjes kunt eten.

Il super Mago del Gelo – Piazza garibaldi 22 – Bari

2. Uitstap

Castellana caves

Castellana Caves liggen op zo’n 40 km van Bari. Ideaal voor een daguitstapje. Je kunt kiezen tussen een complete tour (2 uur) of een verkorte tour (50 minuten). Een absolute aanrader als je geïnteresseerd bent in geologie, maar ook als je gewoon de koelte wilt opzoeken.

Castellana Caves – Piazzale Anelli – Bari

3. Zeker doen

Basiliek St Nicola

Wandelen door de historische oude stad, is wandelen doorheen de geschiedenis van een koopman- en zeevaardersstad. Je botst er op prachtige kerken en pleinen, een kasteel en vele andere monumenten. Het centrum is niet zo groot, en kun je op enkele uren tijd volledig bezichtigen. Deze moet je zeker zien: de basiliek van Sint Nicola, Svevo Kasteel van Ferdinando II, San Nicola haven en het kunstmuseum van Bari.

4. Hotel

Terranobile Metaresort

Verlaat het zuiderse temperament van Bari en zoek rust bij Terranobile, op enkele minuten van het stadscentrum. Geniet er van het Italiaanse buitenleven, en kies een hydromassagebed uit aan het zwembad. Terranobile hotel heeft vier sterren, een welness center en een toprestaurant: Enoteca. In het restaurant worden regelmatig wijnavonden georganiseerd, waar je kunt proeven van enkele typische wijnen, kazen, vlees en brood.

Via Bitritto 103 – Bari

5. Restaurant

Terramina restaurant

Dankzij zijn rijke maritieme verleden, kunnen visliefhebbers in Bari lekker uit eten gaan. Maar ook andere lokale specialiteiten zoals ‘orecchiette’, ‘melanzanata’ staan op de menukaarten. Restaurant Terranima is een typisch Italiaans restaurantje in Bari. Het interieur is erg sfeervol, en de keuken authentiek en vol van smaak. Proef er zeker ook de typische salami ‘capocollo’.

Via Nicolò Putignani, 213 – Bari

Lees ook