Home Lifestyle Reizen 5 x Lecce
5 x Lecce

Dit zijn onze 5 tips voor je citytrip in Lecce.

Lecce wordt ook wel eens het Florence van het zuiden genoemd in Italië. Dit dankzij zijn talloze prachtige monumenten én de barokke stijl die terugkeert in alle gebouwen. Het kleine, compacte stadje leent zich perfect tot stadswandelingen waarbij je alle bezienswaardigheden kunt ontdekken. Geschiedenis en cultuur staan centraal tijdens een citytrip naar Lecce.

1. Santa Croce Basiliek

Santa Croce basiliek

Uren kun je staren naar dit prachtige gebouw, de Santa Croce basiliek wordt niet voor niets het absolute hoogtepunt uit de Italiaanse barok genoemd. De buitengevel is een kunstwerk waar 150 jaar aan gewerkt is, tot de voltooiing in 1695. Dankzij kerken als deze wordt Lecce het barokke Florence van het zuiden genoemd.

2. Amfitheater

Amfitheater

Dit kleine stadje pronkt sinds 1929 met een nieuw, onverwachts monument, namelijk een Romeins amfitheater. Tijdens werken aan de tuinen op het Sant’Oronzo plein deden de werkers wel een zeer merkwaardige ontdekking. Ondertussen is ongeveer een kwart van het volledige theater opgegraven, de rest ligt nog bedolven onder het plein. Zeker een aanrader voor geschiedenis liefhebbers!

3. Atenze restaurant

Atenze

In het mooie restaurant Atenze kun je heerlijk dineren. Vis rechtstreeks uit de zee en andere Italiaanse topgerechten met een eigen touch van de kok staan op de kaart bij Atenze. Dit restaurant met een paleisachtig interieur wordt zelfs één van de beste restaurants van heel Puglia genoemd. Smakelijk!

4. Torre Del Parco hotel

Torre del parco

In het Torre del Parco hotel wordt je ondergedompeld in pure Italiaanse geschiedenis want je slaapt in een middeleeuwse burcht uit de 15e eeuw. Pal in het historische centrum gelegen, kun je de stad makkelijk te voet verkennen vanuit het hotel. De luxueuze kamers zijn in een klassieke stijl ingericht, maar beschikken over al het modern comfort. Geniet van een massage in de relax area om je dag af te sluiten.

Kamers vanaf € 129

5. Salento rent

Salento Rent

Ontdek Lecce op de typische Italiaanse manier: met een vespa! Bij Salento Rent in het centrum van Lecce kun je vespa’s huren om heerlijk rond te snorren in het stadje. Ontdek plekjes die je anders nooit zou ontdekken en geniet van de wind in je haren en de zon op je rug.

Vanaf € 35 voor 24 uur

 

Lees ook