Na de drukkere zomermaanden gaat in het najaar de mensenstorm in pretparken weer wat liggen. Het ideale moment dus om een dagje te ontstressen door je uit te leven in de gekste rollercoasters, darkrides en wildwaterbanen. Boek je ticket, grijp je mondmasker en spring in de auto, want een dagje pretparken is dé manier om je zorgen even te vergeten.

Onze redactie deelt haar favoriete pretparken in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. Allemaal op minder dan drie uur rijden van bij jou thuis.

1. Phantasialand

In de buurt van Keulen (2u15 vanuit Brussel) ligt een niet te missen pretpark voor adrenaline junkies. Phantasialand beschikt namelijk over de snelste achtbaan ter wereld. Van China tot Mexico, het park bestaat uit verschillende delen genoemd naar landen van over de hele wereld. Wil je Phantasialand dit najaar bezoeken? Bestel dan zeker je tickets online, want aan de ingang is dat momenteel niet mogelijk. Meer info vind je hier.

2. Efteling

De Efteling: verruit het meest betoverende pretpark van Europa. Naast tal van achtbanen, draaimolens en waterattracties, vind je in de Efteling ook het welbekende sprookjesbos: een bos vol magische wezens, van vriendelijke bomen tot gulzige trollen. Dit Nederlandse pretpark ligt nabij Tilburg (1u40 vanuit Brussel) en is de ideale daguitstap voor jong en oud. Wil je ook graag overnachten in het park? Dat kan. De Efteling heeft verschillende hutjes, chalets en een prachtig hotel met gethematiseerde kamers. Meer info en tickets vind je hier.

3. Parc Astérix

Ben jij fan van Asterix en Obelix, de Gallische striphelden? Dit Franse pretpark nabij Parijs is volledig aan hen gewijd. Aan de hand van een veertigtal gezinsvriendelijke attracties ontdek je het charmante Gallische dorp en de Romeinse kampen. Geen zin om ‘s avonds nog naar huis te rijden? Of plan je de dag nadien graag nog een bezoekje aan Parijs? Dan kan je gewoon overnachten in het park. Parc Astérix ligt op 3u rijden van Brussel. Meer info vind je hier.

4. Walibi

Dit Waalse pretpark heeft geen introductie nodig. Bij Walibi en broertje Aqualibi kan je terecht voor de leukste rollercoasters en glijbanen. Leuk voor kinderen, tieners, volwassenen én voor sensatiezoekers. Let op: je kan best op voorhand online reserveren, want om je veiligheid te garanderen is er een maximaal aantal bezoekers per dag. Lees er hier alles over.

5. Bobbejaanland

Bobbejaanland mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Dit Belgische pretpark bevindt zich in Lichtaart, vlakbij de grens met Nederland. Bobbejaanland is een park voor durvers door de achtbanen in het pikkedonker, de wilde waterbanen en natuurlijk ook: de typhoon. Meer info over het pretpark vind je hier.

Meer leuke uitstapjes: