Zin in de kerstsfeer? Niets zo gezellig als een kerstmarkt afstruinen. Dit jaar nog niet geweest? Wij maakten een lijstje met 6 kerstmarkten die écht een bezoekje waard zijn.

Antwerpen (België)

Antwerpen verwelkomt je deze winter in een magisch winterwonderland. Je kan wandelen langs talrijke kraampjes met zowel ambachtelijke producten als originele hebbedingetjes. De schaatsbaan en de winterkermis zorgen voor heel wat plezier en je kan genieten van een lekker drankje in één van de aangename winterbars. Deze winter wordt zelfs nog schitterender dan anders. De stad viert namelijk dat ze ‘Antwerp Diamond Capital since 1447’ is. In de Diamond Dome op het Koningin Astridplein kan je nog tot 30 december het verhaal van de diamant bekijken. Winter in Antwerpen hoort dus zeker thuis op jouw bucketlist!

Van 9 december tot 7 januari 2018.
Meer informatie: kerstmarkt Antwerpen

Keulen (Duitsland)

De kerstmarkt van Keulen zal alle gezinsleden tevreden stellen. Verspreid over zes verschillende wijken van de stad, biedt het zelfs een Christmas Market Express een treintje om niet van één markt naar een andere te moeten lopen. In de Oude Stad heeft elk steegje een thematiek; de ene is gewijd aan ambachtsmannen, de ander aan speelgoed voor de kinderen. Een beetje verder, in de haven van Keulen, aan de oevers van de Rijn, is er plaats voor moderniteit met onder andere kunstwerken, high-end producten en een feestelijke sfeer.

Van 27 november tot 23 december 2017.
Meer informatie: Kerstmarkt Keulen

Valkenburg (Nederland)

Valkenburg is de ideale plek voor liefhebbers van ongewone ervaringen. Naast het Santa’s Village en de prachtige kerstparade, biedt deze stad vlakbij Maastricht een ongebruikelijke belevenis aan: de kerstmagie in ondergrondse grotten!
De Gemeentegrot en de Fluweelengrot herbergen de oudste ondergrondse markt van Europa, die zelfs de grootste koukleumen zal overtuigen: geen excuus dus om nog binnen te blijven!

Van 17 november tot 23 december 2017 (kerstmarkt Gemeentegrot en Fluweelengrot).
Meer informatie: Kerstmarkt Valkenburg

Reims (Frankrijk)

Reims, ook bekend als de Stad van de Koningen, is met zijn 140 chalets de derde grootste kerstmarkt van Frankrijk, net na Straatsburg en Colmar. Op het programma: ontdekking van regionale specialiteiten, uitzonderlijke geluids- en lichtshow geprojecteerd op de gevel van de kathedraal, nachtwandeling met fakkels en de final touch : een adembenemend uitzicht met een champagneproeverij op de top van “La Grande Roue”. Een sprankelend uitstapje die men minstens één keer in het leven moet ervaren!

Van 24 november tot 24 december 2017.
Meer informatie: Kerstmarkt Reims

Luxemburg (Groothertogdom Luxemburg)

Ondanks zijn beperkte oppervlakte telt Groothertogdom Luxemburg maar liefst vier kerstmarkten. De grootste, Winterlights is gevestigd in de hoofdstad, de markten van Esch sur-Alzette en Differdange zijn kleiner maar supergezellig en de markt van Dudelange biedt een… middeleeuwse ervaring! Een perfecte uitstap voor zij die nooit genoeg krijgen van de kerstsfeer. Bovendien bevinden ze zich alle vier op slechts dertig minuten met de auto.

Van 23 november tot 23 december 2017.
Meer informatie: Kerstmarkt Luxemburg

Aken (Duitsland)

De kerstmarkt van Aken, genesteld in de mooiste wijken van het historische centrum van de stad trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers aan. De fijnproevers zullen onvermijdelijk bezwijken voor de lokale en typische seizoensgebonden specialiteiten: de traditionele glühwein die men in tientallen verschillende soorten kan krijgen, de ‘Aachener Printen‘: een sappige ontbijtkoek of “Marzipanbrote” en “Spekulatius“. De anderen zullen hun kerstinkopen kunnen doen in de meer dan 120 chalets die al meer dan 30 jaar de intieme en nostalgische sfeer van de “Aachener Weihnachtsmarkt” bepalen.

Van 24 november tot 23 december 2017.
Meer informatie: kerstmarkt Aken

Geen idee hoe je hier naartoe kan gaan? je kan altijd een auto huren van Drivy, nummer één autoverhuur in Europa!

 

Meer leuke dingen om te doen tijdens de winter: