Home Lifestyle Reizen 7 geheime adresjes van een échte Parisienne

7 geheime adresjes van een échte Parisienne

7 geheime adresjes van een échte Parisienne

Anne Valérie Hash is een échte Parisienne en de creatief directeur van Comptoir des Cotonniers. Wij trokken naar Parijs en bemachtigden haar favoriete adresjes in Parijs: shoppen, lunchen en dineren comme les Parisiennes.

1. Librairie Galignani 

bookstore

“Deze prachtige boekenwinkel is een favoriet bij het modevolkje, wegens de gigantische selectie modeboeken. Maar je vindt er zo veel meer. Het interieur is zo authentiek, dat je een dikke laag stof op de boeken verwacht.”

224 rue de Rivoli, www.galignani.com

2. Claus

Clauss

“Hier vind je het beste ontbijt van Parijs. Ons hoofdkantoor is net naar het pand naast Claus verhuisd, dus je vindt mij hier tegenwoordig elke dag. Ze serveren bio en ook glutenvrij.”

14 rue Jean-Jacques Rousseau

3. Toraya 

Toraya

“Voor de lunch verhuizen we naar de Toraya-tearoom. Ik ben dol op Japans. Ze hebben hier zalige menu’s en je drinkt hier de heerlijke groene thee of matcha. Reserveren is een must, zeker tijdens fashion week.”

10 rue Saint-Florentin, www.toraya-group.co.jp

4. Cluizel 

Cluizel

“Van de lekkere tabletten met 90% cacao, tot de chocoladefontein: ik weet niet waar te beginnen of stoppen.”

201 rue Saint-Honoré, www.cluizel.com

5. Yoshika Yamamoto 

Flower shop

“Ik ben net terug van een reis naar Japan, dus een bezoekje aan deze bloemenwinkel brengt mij meteen terug. Ik draag heel vaak mannelijke schoenen, maar ik ben dol op bloemen. Ik ben jaloers op hoe Japanners een lege ruimte kunnen vullen met drie bloemen.”

13 rue Vavin

6. Du pain et des idées 

Parijs

“De beste bakkerij ter wereld. Vraag naar de Mouna, een brioche met oranjebloesemwater, ik begin al te watertanden bij de gedachte alleen al. Ze leveren ook het brood voor alle sterrenrestaurants van Parijs.

34 rue Yves Toudic, dupainetdesidees.com

7. L'Essentiel 

Parijs

“Ik ben net 15 kg afgevallen, omdat ik gestopt ben met het eten van gluten en suiker, dus mocht ik mezelf eens flink verwennen. Elisabeth Nado geeft zalige massages en drainages. Veruit de beste handen van de stad.”

116 rue La Boétie, www.lessentiel-paris.com

 

Bekijk hier ook onze andere adressen in de beste citytripsteden: 

Barcelona: 6 x room with a view

Parijs: Shoppen, lunchen en logeren

Bilbao: 8 verrassende eetadressen

Stockholm: de 8 must-do's