Home Lifestyle Reizen 7 x New York voor beginners
7 x New York voor beginners

Nog nooit in New York geweest? Ontdek hier de absolute musts voor je citytrip in de stad die nooit slaapt!

New York staat vast en zeker op de travel bucket list van iedere reisliefhebber. De city that never sleeps bevat dan ook alle ingrediënten voor een heerlijke citytrip. Van kunst en cultuur tot geschiedenis tot mode en fashion, voor ieder wat wils in New York. Voor wie er nog nooit geweest is, sommen wij de 7 absolute musts op.

1. Statue of Liberty

Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld is de officieuze ingang van New York en staat voor vrijheid in elke betekenis van het woord. Voor een prachtig uitzicht over de stad, kun je de 377 treden trotseren tot in de kroon van Lady Liberty. Voor $ 28 kun je de boot nemen naar Liberty én Ellis Island, met het bezoek aan het Vrijheidsbeeld als kers op de taart.

2. Empire State Building

Empire State Building

Misschien wel hét belangrijkste gebouw van New York is het Empire State Building. Dit indrukwekkende pand heeft 102 verdiepingen, waar de waaghalzen heen kunnen voor een adembenemend zicht. Toegangstickets koop je best op voorhand, vanaf € 30 kun je een bezoek brengen aan dit waanzinnig gebouw.

3. Central Park

Central Park

Je kunt New York niet bezoeken zonder een heerlijke wandeling in Central Park. Het stadspark, midden op het eiland Manhattan, moet je minstens één keer in je leven bezocht hebben. Meren, wandelpaden en roeivijvers brengen je onmiddellijk in een relaxte mood. Tip: ontdek Central Park met een ritje in een paardenkoets! Vanaf € 25 per persoon.

4. Times Square

Times Square

Het bekendste plein ter wereld is absoluut Times Square. Het culturele centrum heeft zijn faam te danken aan de elektronische billboards, meer dan vijftig lichten het volledige plein op. Het kruispunt van de wereld is absoluut een bezoekje waard, en nu je er toch bent, kun je ook genieten van een heerlijke musical op Broadway!

5. Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge

De bekende Brooklyn Bridge, die je vast al eens bent tegengekomen in films en tv-series, verbindt Brooklyn met Lower Manhattan. Kuier over deze indrukwekkende brug op de speciale voetgangersstrook, boven de auto’s, en geniet van het uitzicht. Bang dat de brug niet stevig genoeg is? Maak je geen zorgen, om dit te bewijzen hebben 12 olifanten de brug getest en goedgekeurd!

6. Sex and the city hotspots tour

Sex and the city

Stap in de voetsporen van onze favoriete vriendinnen Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda. Met deze speciale tour ontdek je New York door de ogen van je favoriete Sex and the city personages. Op deze 3 uur durende rondleiding bezoek je meer dan 40 locaties die je vast en zeker zal herkennen uit de tv-serie.

7. Metropolitan Museum of Art

Metropolitan Museum of Art

Natuurlijk komen ook kunstliefhebbers niets te kort in New York. Het Metropolitan Museum of Art is één van de grootste en belangrijkste kunstmusea ter wereld. Met meer dan 2 miljoen kunstwerken uit de hele wereld is er voor ieder wat wils. Niet enkel schilderijen en beeldhouwwerken vind je er terug, ook echte kunstschatten, bijvoorbeeld uit het oude Egypte.

 

Toch liever op citytrip binnen Europa, check dan de 10 goedkoopste citytripbestemmingen in Europa.