Home Lifestyle Reizen 7 x shoppen, eten en hotspots bezoeken in Bilbao

7 x shoppen, eten en hotspots bezoeken in Bilbao

7 x shoppen, eten en hotspots bezoeken in Bilbao

Een zuiderse topstad die zijn aantal Michelinsterren steeds hoger doet stijgen: we hebben het over Bilbao. Deze parel wordt sinds kort ook Creative City of Design genoemd, want oude fabrieken veranderden er in cultuurschatten of trendy boetieks. Tel daar de geweldige nabij gelegen stranden en surfplekken bij en je begrijpt waarom Barcelona een concurrent erbij heeft gekregen. Wij tonen je hier alvast 7 superhippe plekken. Vamos!

1. Vintage Mr. Marvelous

Mr. Marvelous

Mr. Marvelous is een vintage eetcafé, waar je tussen een sprankel kitsch kan genieten van heerlijke biolunches. Een place to be voor rasechte hipsters.

Calle Heros 18, Mr. Marvelous

2. Het nachtleven in Public Lounge

Public Lounge

Public Lounge is een hotspot in het nachtleven van Bilbao. Beautiful people komen zich ’s avonds uitleven in het kleurrijke decor en shaken er van na het diner tot ‘s morgens vroeg.

Calle Henao 54, www.publiclounge.es

3. De Nervion-rivier en zijn vele bruggen

Nervion-rivier

De Nervion-rivier blijkt de perfecte leidraad om in een ander Bilbao te duiken. Met zijn vele bruggen, hier de Ponte Arenal, sleept deze rivier je mee door de dynamiek van deze bloeiende stad.

4. Bier in Bar Singular

Bar Singular

Ook bier is hip in Bilbao en al zeker als je het in Bar Singular proeft. In deze trendy setting kun je heerlijke combi’s met lokale bieren proeven en bovendien worden er vaak concerten geprogrammeerd. Van een totaalbelevenis gesproken!

Calle Lersundi 2, www.singularbar.com

5. Conceptstore Persuade 

Persuade

Persuade is een van de oudste en meest iconische conceptstores van Bilbao. Je kunt terecht bij deze pionier voor designermode, antiek en interieurkunst.

Calle Villarías 8, www.persuade.es

6. Bascook

Bascook

In het übercoole Bascook leven fijnproevers zich uit met Baskische, internationale en vegetarische gerechten. Een echte hotspot dus, ook voor vegetariërs.

Barroeta Aldamar 8

7. Bar La Ribera

Luisa Delclaux

Bar La Ribera is een favo hotspot van local surfer Luisa Delclaux. De bar ligt onder de gelijknamige markthal en je kan er terecht voor jazz- optredens, theater, performance en meer. Ook kun je vers eten kopen op de markt en het laten klaarmaken.

Avenida Ribera 20 bis, www.lariberabilbao.com

In onze Feeling Gold vind je nog meer over Bilbao en andere topsteden voor citytrips. Voor smakelijke eetadresjes in Bilbao zie je hier onze aanraders.
 

Lees ook:

8 must-do's in Stockholm

Smaakvol Amsterdam: 7 heerlijke adressen

Shoppen, lunchen en logeren in Parijs