Tijd voor wat afkoeling. Wij zetten voor jullie enkele leuke plekjes in België waar je een plons kunt nemen of kunt sporten in het water.

BERLARE: NIEUWDONK

Nieuwdonk, Berlare, zomer, openlucht, zwemmen

De Nieuwdonk maakt deel uit van een 175 ha groot domein. Als het heerlijk weer is, ben je aan deze vijver aan het juiste adres voor een verfrissende duik. Hier vind je een ligweide en een zandstrand, maar ook een verzorgde taverne waar je je honger kan stillen na een zomers dagje uit.

NieuwdonkDendermondsesteenweg 13A – 9290 Berlare (Overmere)

Antwerpen: Regatta Beach Club

Voor de sportieve waterratten: Regatta Beach Club Antwerpen

Bij de Regatta Beach Club kunnen de sportievelingen onder ons wakeboarden,om nadien nieuwe energie opdoen met een portie healthy fingerfood. Of je kan ook gewoon toekijken en van aan de zijlijn genieten van allerlei spectaculaire watersporten, met in je hand een heerlijke cocktail.

Regatta, Katwilgweg 1, 2000 Antwerpen

HUIZINGEN: PROVINCIEDOMEIN

Huizinge, recreatiedomein, openlucht, zwembad, zomer

In het prachtige park met kasteel en roeivijver van het Provinciedomein in Huizingen vind je een 775 m2 groot, verwarmd bad met waterglijbanen en een ligweide. Je kunt verder ontspannen in het bos, de rotstuin, het dierenpark, de minigolf en speeltuinen.

Provinciedomein Huizingen Henry Torleylaan 100 – 
1654 Huizingen

Bilzen: Baouzza Beachbar

De gezellige beachbar is verhuisd, dit jaar moet je naar Bilzen voor lekkere drankjes, goede muziek en een verfrissende duik in het water.

Baouzza Beachbar, Calvarieberg,  Bilzen

BOSSU-LES-WALCOURT: L’EAU D’HEURE

L'eau d'Heure, zomer, zwemmen, openlucht

De meren van l’Eau d’Heure liggen te blinken in het glooiende landschap op de grens tussen Namen en Henegouwen. Aan de rand van de grootste watersportvijvers van België liggen twee zwemzones waar het veilig baden is met een strand dat uitkijkt op het eindeloze water en de omliggende bossen.

L’Eau d’Heure – Route de la Plate Taille 99 – 6440 Boussu-Lez-Walcourt 

Wevelgem: Vijverhof

Hier kun je terecht als je graag een potje wilt waterskiën of gewoon wilt genieten van een lekkere cocktail aan het water. Honger gekregen? Dan ga je toch gewoon eten in het restaurant.

Vijverhof, Marremstraat 3, 8560 Wevelgem

MAASEIK: WOUTERBRON

Wouterbron, zomer, zwemmen, openlucht, warm

Duizenden liters drinkbaar bronwater borrelen elke dag op in de Wouterbron in Maaseik. Geen spoor van chemicaliën, dus in deze vijver is je huid je dankbaar.

Wouterbron Dornestraat 4 – 3680 Maaseik (Opoeteren)

 

Meer zomerse tips:

Openingsbeeld: For Love & Lemons