Home Lifestyle Reizen 8 tips voor een citytrip naar Parijs

8 tips voor een citytrip naar Parijs

8 tips voor een citytrip naar Parijs

De lichtstad blijft een goed idee voor een weekendje weg of een citytrip. Ben je nog op zoek naar inspiratie voor een citytrip naar Parijs? Ontdek hier leuke 8 restaurants, expo's en bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden in Parijs

1. Fondation Louis Vuitton

Het nieuwe monument in Parijs is de Fondation Louis Vuitton aan het Bois de Boulogne. De grote artistieke serre is een ode aan de moderne kunst. Vanaf de terrassen heb je een verrassend uitzicht op de skyline van Parijs.

Fondation Louis Vuitton, 8 Avenue du Mahatma Gandhi, Bois de Boulogne, 75116 Parijs.

 

Fondation Louis Vuitton

 

2. Bistrokeuken met klasse

Parijser dan dit vind je niet qua sfeer, met veel fluweel, zuilen en trompe-l'oeil. Je proeft er perfect bereide klassiekers uit de Franse keuken. Benoit, een bistro ui 1912, is zeker een aanrader. Zelfs topchef Alain Ducasse is een fan.

Benoit, 20 Rue Saint-Martin, 75004 Paris.

Benoit

 

3. 360° panorama

Op de zesde etage van Centre Pompidou vind je restaurant Georges. Diner with a view want je hebt er een 360° panorama over Parijs. Het is een fraai staaltje industriële chic ontworpen door de broer Costes. Ook 's avonds kan je er terecht. In de Pink bar serveren ze heerlijke cocktails op hippe beats.

Georges, 19 Rue Beaubourg, 75004 Paris.

Georges

 

4. Literair café

Les Deux Magots, de plaats waar ooit grote literaire namen als James Joyce, Ernest Hemingway en Simone de Beauvoir vertoefden. Het café aan de kerk van Saint-Germain is een ideale uitvalsbasis om mensen te kijken en even uit te rusten tijdens je citytrip in Parijs.

Les Deux Magots, 6 Place Saint-Germain-des-Prés, 75006 Paris.

Les Deux Magots

 

5. Concert in art deco

Boost je citytrip naar Parijs met een shot cultuur en ga naar een jazzoptreden of een klassiek concert in Salle Pleyel. Het werkt erg inspirerend. Het art decogebouw uit 1972 is dé rivaal van New York's Carnegie Hall. 

Salle Pleyel, 252 Rue du Faubourg Saint-Honoré, 75008 Paris.

Salle Pleyel

 

6. Als het maar zwart is

Simpele zwarte t-shirts met Parijse chic, sneakers, horloges, lampen en tassen. Of het nieuwe parfum Nuit d'Issey. Je vindt het allemaal in de Parijse boetiek van ontwerper Issey Miyake.

Issey Miyake, 11 Rue Royale, 75008 Paris.

Issey Miyake

 

7. Pure lijnen

Een stijlvolle woonwinkel met wolklampjes van Frank Gehry, meubelontwerpen van Hans Wegner en Vitra. Al 20 jaar mikt Yann Desombre in zijn winkel op moderniteit en pure lijnen. Je vindt gegarandeerd een uniek designmeubel of -accessoire voor je woonkamer in deze Parijse winkel.

Terre Design, 38 Bis Rue Gassendi, 75014 Paris.

Terre Design

 

8. Versteende liefde

Dit schitterende herenhuis herbergde vroeger nonnen, later had Isadora Duncan er haar dansschool. Naar wens van beeldhouwer Auguste Rodin werd het omgevormd tot Rodin Museum. Je ziet er zijn beroemde beelden De Denker, de Kus maar ook tekeningen, gravures en schitterende beelden van de hand van Rodins muze en geliefde, Camille Claudel. Het bijbehorende café-restaurant is een absolute aanrader om even aan de drukte van Parijs te ontsnappen.

Musée Rodin, 79 Rue de Varenne, 75007 Paris.

Musée Rodin

 

Lees ook: