Home Lifestyle Reizen 8 x tips om Bergen te ontdekken op citytrip

8 x tips om Bergen te ontdekken op citytrip

8 x tips om Bergen te ontdekken op citytrip

Dit jaar is de Henegouwse stad Bergen officieel de Culturele Hoofdstad van Europa. Maar de stad Bergen is veel meer dan enkel cultuur. Feeling verzamelde 8 tips voor wanneer je de stad Bergen op je volgende citytrip wil ontdekken. Hotels, decowinkels, kledingwinkels en restaurants: Bergen heeft het allemaal. 

1. Droom zacht

Hotel Dream

Vier sterren én een unieke mix van erfgoed en design in het hart van de stad. Je zou voor minder een nacht in Dream! willen doorbrengen. Dit nieuwe hotel ligt in een voormalig klooster uit de 19de eeuw en heeft de typische oude stijlelementen mooi geïntegreerd. De kamers van het hotel verschillen in grootte en inrichting, maar ademen allemaal luxe en een tikkeltje frivoliteit uit. Nog meer genieten? De hotelspa Alter Ego (Cinq Mondes) verwent je schandalig. Ook de brasserie en het restaurant zijn meer dan de moeite.

Dream!, Rue de La Grande Triperie 17 (via Google Maps

Tweepersoonskamer zonder ontbijt vanaf € 90.

2. Ondeugend eten

Vilaine Fille Bergen

Wat jonge chefs aan de andere kant van de taalgrens op je bord kunnen toveren, proef je in Vilaine Fille, Mauvais Garçon, een hedendaags restaurant in een 18de-eeuws pand vlak bij de Grote Markt. De naam knipoogt naar Serge Gainsbourg en beschrijft perfect de eigenzinnig-creatieve gastronomie van Albano Caico, die ook het restaurant van MAC's (Musée des Arts Contemporains) in Le Grand Hornu voor zijn rekening neemt. Relaxed, heerlijk uitgepuurd en toch rock-'n-roll. Niet toevallig groeide dit restaurant in een paar jaar tijd uit tot een must-visit.

Vilaine Fille, Mauvais Garçon, Rue de Nimy 55 (via Google Maps

3. Topchef kiest voor streekproducten

Bistro

Bergenaar Jean-Philippe Watteyne bereikte in 2013 als enige Belg de finale van de Frans-Belgische reality-serie Topchef, en gooide al hoge ogen met zijn gastronomische restaurant iCook. Anderhalf jaar geleden opende hij ook Le Bistro de Jean-Phi, waar je elke dag van de week van zijn frisse keuken met véél liefde voor streekproducten kunt genieten.

Le Bistro de Jean-Phi, Rue des Frippiers 22a (via Google Maps

Driegangenlunch vanaf € 27

4. Superstars in het slachthuis

Abattoirs

Een locatie die je in het kader van Mons 2015 niet mag missen zijn de oude slachthuizen of Les Anciens Abattoirs. Alleen al het ruimtegevoel in het gerenoveerde gebouw is een ervaring, bovendien stroomde hier vroeger ook het riviertje de Trouille door. Hier opent op 24 januari de tentoonstelling Mons Superstar, die je meeneemt op een interactieve reis langs ideeënmakers, uitvinders, ingenieurs en idealisten uit de streek.

Les Anciens Abattoirs, Rue de la Trouille 17 (via Google Maps

5. Merken à go go

Transat Bergen

Transat is dé modewinkel in Bergen. Hier vind je een bonte verzameling merken bij elkaar, van pret-à-porter tot high end designers, van het vlotte Armani Jeans of Diesel Black Gold tot Just Cavalli en Michael Kors. Plus een aantal mooie, kleinere labels zoals Rosemunde, Fabiana Filippi of Etoile Du Monde. Hier worden zowel rock chicks als ultravrouwelijke stijlshoppers met persoonlijk stijladvies in de watten gelegd. Twee huizen verder ligt de mannenwinkel van Transat.

Transat, Rue des Frippiers 5 en 9 (via Google Maps

6. Übercool concept

Epic

Hipsters met een voorliefde voor Franse en Scandinavische merken zoals Marie Sixtine, Sessùn, Andy & Lucy, Grace & Mila, La Petite Française of Soaked in Luxury vinden in de heerlijke, nieuwe concept store Epic altijd wel weer dat ene originele stijlstuk. Ze hebben ook een geweldige selectie schoenen, juwelen en andere accessoires. Dit is volbloed city chic die toch betaalbaar blijft.

Epic, Rue de la Chaussée 69 (via Google Maps

7. Designtempel

La Vie Moderne

Al jaren de grootste en beste designwinkel van de regio, en dus altijd inspirerend. La Vie Moderne overspoelt je met een eindeloos spel van lijnen en kleuren in hun collectie meubelen en kleinere interieurobjecten. Alle grote namen zijn hier wel op een of andere manier aanwezig: Vitra, Moroso, Flos, Moooi!, maar ook Spaanse designers zoals Treku en Woouf! Zeker ook een aanrader voor wie op zoek is naar betaalbare, kleinere designstukken

La Vie Moderne, Rue des Fripiers 19 (via Google Maps

8. Hebbedingen

Aquatinte

Aquatinte is zo'n cadeauwinkel die je altijd met originele hebbedingen en fraaie sfeerhoeken weet te verrassen. Je vergaapt je hier niet alleen aan speelse interieurobjecten, vrolijke keukenspullen of verrassende designaccessoires, maar vindt er ook heel wat originele juwelen. Perfect als je graag rond snuistert in een schatkist.

Aquatinte, Rue d'Havré 28 (via Google Maps