Home Lifestyle Reizen 9 gezellige restaurants en bars in Dubrovnik

9 gezellige restaurants en bars in Dubrovnik

9 gezellige restaurants en bars in Dubrovnik

Zien en gezien worden, daarvoor moet je in Dubrovnik zijn. Feeling-redactrice en sterren-interviewer Joëlle Lehrer is al jaren fan en wijst je de weg. Ze geeft haar 9 favoriete adressen om een terrasje te doen in de Kroatische havenstad. Met uitzicht én beautiful people!

1. Lunchen naast een monument 

Via de Ploce-poort bereik je dit nieuwe restaurant met zijn Italiaans naam en moderne interieur. Gusta Me kijkt uit over een pleintje, maar je blik wordt automatisch naar de Ploce-poort en de ophaalbrug gezogen. Op de kaart staan lichte gerechten, van salades tot zeevruchtenschotels. De bediening is snel en vriendelijk, en het terras dat net buiten de stadsmuren van Dubrovnik ligt, is heerlijk ruim en luchtig.

Gusta me, Hrvaska BB, Ulica Iza Grada (via Google Maps

Gusta Me Dubrovnik

 

2. Best sandwiches in town

Ik ga altijd langs bij Buffet Skola. Deze bistro, waar een supervriendelijk koppel de leiding heeft, staat bekend als de plek waar je de beste broodjes in de stad kunt eten. Het brood wordt in huis gemaakt en alle ingrediënten die ze gebruiken, van prsut (Dalmatische ham) tot kaas, zijn gewoon verrukkelijk. In de smalle straat staan een paar tafeltjes. Daar kun je naar hartenlust mensen kijken, want op de Stradun is het behoorlijk druk. Ik sla altijd een babbeltje met de eigenaars en check de laatste nieuwtjes uit de Oude Stad.

Buffet Skola, Antuninska 1 (via Google Maps

Buffet Skola Dubrovnik

3. Uitzicht op filmset

Verlaat het oude stadsgedeelte van Dubrovnik via de Pile-poort en je komt in een wijk die doet denken aan een oud dorpje. Langs een kreek met een paar kano's kom je aan dit restaurant dat een vaste waarde is. Vanaf het terras van Orhan heb je een schitterend uitzicht op Fort Lovrijenac, waar een aantal scènes uit Game of Thrones werden gefilmd. Het restaurant is gespecialiseerd in zeevruchtenschotels en de prijzen zijn heel redelijk.

Orhan, Od Tabakarije 1 (via Google Maps)

Orhan Dubrovnik

 

4. Lunchen aan de haven

Zeewaardige mannen met grote boten en allerlei trendy volk komen eten in het restaurant van jachtclub Orsan Yachting Club. Die ligt vlak bij de haven van Gruz. Vanaf het terras heb je een onweerstaanbaar uitzicht op de mooiste zeiljachten. Je kiest hier zelf de versgevangen vis die je wilt eten. De prijzen zijn er ook chic.

Orsan Yachting Club, Ulica Ivana pl. Zajca 2 (via Google Maps

Orsan Dubrovnik

5. Authentiek stadscafé

Gradska Kavana is een instituut, je zou gek zijn als je in Dubrovnik hier niet minstens één keer langs gaat. Het terras is een van de meest begeerde plekjes in de Oude Stad. Hier vind je meer locals dan toeristen, altijd prettig. Vanaf het terras zie je de Sint-Blasiuskerk recht tegenover je en aan je rechterkant de Orlando-pilaar en het Sporza Paleis. Drink er een cappuccino of een Prošek (een Dalmatische wijn die op porto lijkt), neem er een gebakje bij (die zijn hier heerlijk) en bewonder de inwoners van Dubrovnik tijdens hun avondwandeling.

Gradska Kavana, Ulica Pred Dvorom 1 (via Google Maps)
 
Kavana Dubrovnik 

6. Goedverstopte hotspots aan zee

Je moet een tocht over de kliffen aan de rand van de zee maken voor je aan de Buza Bar komt, of eigenlijk aan de Buza Bars, want er zijn er twee! Je gaat naar beneden via een supersteile trap. Overdag doen de bars ook dienst als strand, maar zand zul je er niet vinden, alleen rotsen. De hotspots liggen dicht bij elkaar en vooral het jonge volkje komt hier graag, zowel locals als toeristen. Het uitzicht is er adembenemend: je kijkt uit op het eiland Lokrum en de Adriatische Zee. 's Avonds kun je er de zonsondergang bewonderen of de sterren tellen. De drankjes zijn er erg duur voor Dubrovnik.

Buza Bar, Crijevićeva ulica 9 (via Google Maps

Buza Dubrovnik

7. Poëtisch terrasje

Op het mooie pleintje waar het standbeeld van de dichter Ivan Gundulic (1589-1638) staat, vind je diverse restaurants, maar voor Kamenice staan ze in de rij. Volgens mijn vrienden uit Dubrovnik is dit dé plek in de Oude Stad met de beste verhouding prijs-kwaliteit als je oesters en langoustines wilt eten. De tafels staat er gewoon op het plein en de klanten zijn een mix van locals en toeristen. Je moet wel geduld hebben voor er een tafeltje vrij komt!

Kamenice, Gunduliceva Poljana 8 (via Google Maps

Kamenice Dubrovnik

8. Champagne in je fauteuil

De ligging van Nonenina alleen al maakt het een bezoekje waard: recht tegenover het Paleis van de Rector en naast de kathedraal. Je zit in grote fauteuils op het terras en drinkt cocktails, Dalmatische wijn of zelfs champagne. De inwoners van de Oude Stad vinden deze plek een beetje snob en het zijn vooral toeristen die er komen. Zoals jij en ik!

Bar Nonenina, Pred Dvorom 4 (via Google Maps

Nonenina Dubrovnik

9. Grand hôtel met tuinterras

Dit hotel heeft de charme van de vroegere  paleizen, maar het moderne comfort van nu. Een béétje filmster logeert in dit historisch pand. Grote plus: de prachtige tuin met terras waar je aan een fris drankje kan slurpen. Vandaar wandel je naar beneden het strand op en vanaf dat strand heb je een schitterend uitzicht op de Oude Stad en het eiland Lokrum

Hotel Grand Villa Argentina, Frana Supila 14 (via Google Maps

Kamers vanaf € 151 voor 2 pers. incl. ontbijt en toegang tot wellness.

Grand Villa Argentina Dubrovnik

 

Lees ook: