Home Lifestyle Reizen Airbnb’s deluxe: onze favoriete adressen van Parijs tot Barcelona

Airbnb’s deluxe: onze favoriete adressen van Parijs tot Barcelona

Airbnb's deluxe: onze favoriete adressen van Parijs tot Barcelona

Heerlijk logeren op je volgende citytrip? Dat doe je op een van deze deluxe Airbnb adressen. 

1. Sterren kijken in Parijs in Le Marais 

Parijs

Le Marais is een gezellige wijk vol sfeervolle slenterstraatjes, fashionable people en luxeboetieks. Dit duplexappartement past daar perfect bij. Het ligt in een gebouw uit de 18de eeuw, en heeft nog de authentieke balken en tegelvloer. Het geheel is ingericht met een doordachte mix van design en brocante, die ook professionele fotografen aantrekt. Vanuit de antieke badkuip onder het dakraam heb je uitzicht op de sterrenhemel.

Rue de Turenne (tussen Place des Vosges, Bastille en République). Vanaf € 185 per nacht (max. 3 pers.). 

2. High life in Londen St Pancras 

tower

Aankomen in het Londense station St Pancras en meteen doorwandelen naar de klokkentoren? Het kan. Want in die toren kun je logeren in een privéappartement. Het station waar de Eurostar aankomt, was in de 19de eeuw gedeeltelijk een Grand Hotel. Nu huist er een deftige hotelketen én zijn er residentiële privé-appartementen. Je deelt het appartement met de eigenaar, maar hebt volop privacy, met aparte slaapkamer, zitkamer en privébadkamer.

St Pancras Station Building, 5de verdieping. Vanaf € 215 per nacht (max. 4 pers.). 

3. Berlijns Minimalisme Prenzlauer Berg 

Rotterdam

Achter een typisch Berlijnse graffitigevel hebben de Amerikaanse Mary en haar Finse partner Susanna een echte parel ingericht. Deze flat in de trendy wijk Prenzlauer Berg is ingericht in zwart en wit, en biedt zalig veel ruimte. Het appartement ligt in een oud huis,maar kreeg in 2014 een fantastische make-over door twee bevriende Finse designers. Mary installeerde zelfs een handgemaakte sauna met een echte saunakachel uit Finland.

Prenzlauer Allee. Vanaf € 199 per nacht (max. 5 pers.). 

4. Luxeloft in Milaan buurt van de Dom 

Deze loft van 120m² met twee slaapkamers en twee badkamers in Milaan is een plaatje. Hij werd ingericht met mooie designstukken én voorwerpen die eigenaar-globetrotter Max tijdens zijn reizen verzamelde. De loft ligt in een historisch pand met rustige binnentuin.

Via Cesare Balbo (kwartiertje wandelen naar de Dom). Vanaf € 131 per nacht (max. 6 pers.). 

5. Kubus op stelten in Rotterdam

kubus

Deze kubuswoning is een van de 38 ‘bomen’ in het gebouwencomplex ‘Blaakse Bos’ in het cenrum van Rotterdam. De woningen werden in de jaren 70 en 80 in Helmond en Rotterdam gebouwd door architect Piet Blom, als reactie op het grijze modernisme. De woonkamer en keuken zijn op de laagste etage ondergebracht, de middenverdieping is een slaapkamer en boven ligt een ‘chillroom’ met 360° zicht.

Overblaak. Vanaf € 135 per nacht (max. 3 pers.). 

6. Gaudi-grandeur in Barcelona Gracia-Wijk  

Gaudi

In deze architectenflat verblijf je in een stuk kunstgeschiedenis tussen Spaans modernisme – de typische Gaudí-achtige bouwstijl – en hedendaags design. Dit ruime appartement in het statige Casa Ramos-gebouw behield allerlei sierelementen uit 1906, maar kreeg ook een hedendaagse toets. Het perfecte decor, vonden ook regisseurs Pedro Almodóvar, Wim Wenders en Alan Parker, die er al kwamen filmen.

Plaça de Lesseps (Gracia-wijk). Vanaf € 220 per nacht (max. 4 pers.). 

 

Op zoek naar andere leuke plekken om te logeren? Bekijk hier de meest unieke luxe-hotels ter wereld.

 

Je citytrip geboekt? Bekijk hier ook onze topadressen in de leukste steden: 

Stockholm: dé 8 must-do's

Amsterdam: 7 heerlijke eet-adressen

Parijs: Shoppen, lunchen en logeren

Bilbao: 8 verrassende eetadressen