Je kent de straten van Antwerpen, Leuven, Brussel en zelfs Luik en Charleroi al als het achterste van je broekzak, en ook de hipste adresjes in deze steden kennen voor jou geen geheimen meer? Dan is het misschien de hoogste tijd om naar iets onbekendere contreien uit te wijken. Wat dacht je van een weekendje Roeselare bijvoorbeeld?

Niets te beleven behalve een beetje weiland en een mager dorpsplein denk je? Guess again: 5 x hippe hotspots op een rij!

1. POP: Kleurrijk op de koffie

In deze hippe koffiebar slash healthy lunchplek in Scandinavisch-industriële inrichting kan je terecht voor een heerlijk ontbijt, een out-of-the-box lunchgerechtje of een deugddoende kop koffie mét een stukje zelfgebakken taart ‘op grootmoeders wijze’. Uitblinkers op de menukaart? Een kleurrijke unicorn-bagel, een POP fish-burger of een decadente oreo-latte met slagroom!

POP, Noordstraat 10, 8800 Roeselare. 

2. Mon Histoire by Luisa: trendy multibrand

In deze leuke multibrandstore kan je terecht voor de nieuwste trends op vlak van fashion en accessoires. De eigenares – die er zelf ook een erg specifiek on trend kledingstijl op nahoudt trouwens – kiest de collecties eigenhandig uit en werkt vooral met exclusieve Italiaanse merken van topkwaliteit. Onder meer in de rekken bij Luisa: Paul Smith, Atos Lombardini, Pinko, Circle of Gentlemen en Manila Grace.

Mon Histoire by Luisa, Vlamingstraat 6b, 8800 roeselare. 

3. Viva Verne: Kunst en cocktails

Nog een superleuk concept in de Roeselaarse binnenstad is Viva Verne: op de hoek van de Kermisstraat met de Blekerijstraat ligt daar de gelegenheidsgalerij slash trendy concept bar van eigenaars Henk en Filip. Voor een occasioneel stukje kunst, een hip lokaal streekbiertje of een leuk vormgegeven cocktail moet je hier zijn!

Specialiteit van het huis: een oerdegelijke gin-tonic. Op het schap bij Café Verne maar liefst 65 verschillende soorten. Cheers!

View this post on Instagram

#vivaverne

A post shared by viva verne (@vivaverne) on

Viva Verne, Kermisstraat 60, 8800 Roeselare. 

4. Gastro Henri: industrieel tafelen

Een gezellig avondje tafelen met vrienden – of met een reeks nobele onbekenden als je wil – kan je bij Gastro Henri. Het principe dat in het hippe industriële resto centraal staat, is dat van foodsharing: het pand van Gastro Henri vult zich dan ook met ettelijke lange houten tafels waarin je en masse kan aanschuiven.

Lik – samen met je gezelschap – duimen en vingers af bij een stukje ‘pan con tomate’, een flinterdun schijfje carpaccio van Holstein met truffelmayo, noten en rucola of een portie zeebaars met vergeten groenten en karnemelkpuree. Een smakelijke ervaring!

Gastro Henri, Henri Horriestraat 6-8, 8800 Roeselare. 

5. Babillie: slapen in het groen

Tot slot heeft Roeselare ook een leuk overnachtings-adresje in de aanbieding: slapen in een exclusief landhuis tussen de knotwilgen, groene weilanden en landelijke velden doe je in de vakantiewoning van Babillie. Vanuit elke kamer heb je mooi zicht op de uitgstrekte natuurlandschappen en beschik je bovendien over voldoende ruimte om in alle private rust en stilte te onthaasten.

Die ‘living-apart-together’-situatie maakt van Babillie overigens een ideale plek voor een weekendje weg met familie of vrienden. Ook voor jonge gezinnen met een ‘kleine kroost’ is het er aangenaam vertoeven: dankzij de landelijke omgeving beschikt het vakantiehuis immers over een grote tuin waar kinderen naar hartelust kunnen ravotten.

Bovendien kan je bij Babillie meer dan tot rust komen alleen: dankzij de ligging – op een knooppunt tussen verschillende grote steden als Gent, Kortrijk, Doornik en Lille, maar toch midden in het groen – is het niet alleen een leuke plek om wat tijd voor jezelf te nemen, maar tevens een fijne stille uitvalsbasis om naar terug te keren na een dagje cultuur.

Je had eerder een werkgerelateerd uitje met collega’s in gedachten? Ook dat is geen probleem: Babillie heeft namelijk ook een inspirerende, maar zeer professioneel ingerichte ‘meeting room’ in de aanbieding. Ideaal voor die halfjaarlijkse brainstorm, toch?

Omdat de beste ideeën pas komen in een gemoedelijke sfeer waar ook eens even buiten de geijkte hokjes kan worden gedacht, heeft Babillie ook nog een gezellig salon waar je de geopperde voorstellen nog eens rustig over de tong kan laten rollen of waar je tussendoor terecht kan voor een kleine versnapering. Ook wie tussen de vergaderingen door graag even een frisse neus haalt, is bij Babillie aan het juiste adres: recht tegenover de vergaderzaal is immers een klein bos waar je een snelle, verkwikkende wandeling kan maken.

Tot slot komen ook bourgondische zielen bij Babillie aan hun trekken: de catering die er namelijk de zakelijke en andere lunches verzorgt is werkelijk top notch. Je geeft zelf een feestje of organiseert een business-event? Ook voor deze gelegenheid helpt Babillie je trouwens gastronimisch gezien graag verder op weg.

Nog niet overtuigd? Dan spreken de beelden van de rustiek-moderne vakantiewoning en de ruime, industrieel-gemoedelijke vergaderruimte in hun fijne groene omgeving, misschien wel gewoon voor zich. Kijk even mee! Meteen zin gekregen om een verblijf te boeken? Dat doe je hier!

Babillie

Babillie

Babillie

Babillie

Babillie

Babillie

Babillie

Babillie

Babillie

Babillie, Babilliestraat 4, 8800 Rumbeke. 

Lees ook: