De stad aan de stroom schittert dit jaar, en hoe! De Antwerpenaars vieren tegelijkertijd Diamant- én Barokjaar. Klinkende namen als Jan Fabre en jonge kunstenaars laten zich inspireren door Rubens, barokmuzikanten voeren je terug naar 1600, acteurs verrassen je met dramatische effecten, clairobscur en een wervelwind aan emoties, dansers mixen urban beats en klavecimbel. In juni openen de grote expo’s over Rubens in zijn eigen huis en zowat alle stadsmusea. Als klap op de vuurpijl kun je meevieren dat Antwerpen al 500 jaar dé belangrijkste diamantstad ter wereld is, in het gloednieuwe diamantbelevingscentrum DIVA Antwerp Home of Diamonds. Kortom, redenen genoeg voor een weekendje logeren in de nieuwste hotels in Antwerpen.

1. Pilar

Voor hipsters is het gloednieuwe Pilar hotel in Antwerpen een aanrader. In het monumentale witte pand op het trendy Zuid vind je een foodbar, originele shop met bijzondere vondsten en daarboven 17 kamers. De inrichting is huiselijk hip. Interieurarchitect Sam Peeters en hotelmanager Christophe Ysewyn zijn overduidelijk de perfecte match.

Kamers vanaf €125, hotelpilar.be

2. Graanmarkt 13

Dit is een bijzonder adres voor trendspotters, handig gelegen tussen dé winkelstraten, marktpleinen en theaters. Beneden zit het toprestaurant van chef-kok Seppe Nobels, boven het gastenverblijf met hotelservice. Ideaal als je met vrienden naar Antwerpen komt, want dit appartement heeft vier slaapkamers en twee badkamers, en is schitterend gerenoveerd door architect Vincent Van Duysen. In de shop ontdek je bijzondere hebbedingen, zoals de botanische producten van Nobels & friends: een betoverend parfum, kruidige siropen, geurkaarsen en zadenmixen voor je tuin. Zo neem je een stukje Graanmarkt 13 mee naar huis.

Appartement met ontbijt: €1.300 voor 6 personen, graanmarkt13.com

3. U Sleep

Topchef Viki Geunes en mediafiguur Hans Otten bieden je een verrassend eet- & slaapconcept, U Eat & Sleep op het Eilandje. Met food & cocktailbar en mooi terras. Je hebt de keuze uit cosy, charming of luxury kamers, maar allemaal hebben ze uitzicht op het water, de schepen, het MAS en het volledig vernieuwde stadsgedeelte. Je hoeft de deur niet uit om te eten, en ook daar heb je de keuze: in de foodbar ofwel restaurant U Eat, met menu van Viki himself. Dit hotel in Antwerpen moet je eens proberen!

Kamers voor 2 personen vanaf €175, u-eatsleep.be

4. Franq

Het was een bank, nu is het Franq – een knipoog naar onze oude munt. De urban chique vibe overvalt je meteen al in de lobby van dit nieuwe hotel in Antwerpen. In dat schitterende kader proef je gerechten op niveau, van chef Tim Meuleneire die eerder al twee sterren haalde. En je kunt er logeren in een van de 42 kamers, warm en huiselijk ingericht. In je badkamer wacht je een regendouche of ontspannend bad met zalige producten van Elemental Herbology.

Kamers vanaf €159 voor 2 personen, hotelfranq.com

 

Meer tips & tricks om te reizen vind je hier: