Als de zon uitbreekt in België, schieten de pop-up bars als paddestoelen uit de grond. Vooral in Antwerpen ontdek je tijdens de zomermaanden de ene beachbar na de andere – waar moeten die modeliefhebbers en hippe bakfiets-gezinnen hun cocktail anders sippen? Wij schuimden de terrassen van onze lievelingsstad af, op zoek naar de leukste aperitiefplekjes.

Naast barretjes zijn er in ons land heel wat andere tijdelijke place-to-be’s in de zomer. Ook deze 8 pop-ups moét je eens gaan ontdekken.

7 x pop-ups in Antwerpen

Jardim

Pal aan de Scheldebocht, net buiten de stad, vind je een oase van tropische beats en verkoelende drankjes. Jardim is een hippe zomerbar met een bohemian look & feel. Naast frisse cocktails en tapas geniet je er van de mooiste zonsondergang van ‘t Stad. Steek je voeten in het zand, leg je hoofd in de strandstoelen en ontsnap even een woelige stadsdrukte. ‘s Avonds maak je de oversteek naar Club Vaag waar je nog heel de nacht lang kan genieten van stevige beats.

Jardim – Scheldekaai 28

Bocadero

Bocadero is intussen een klassieker en wordt ook weleen het Saint-Tropez aan de Schelde genoemd. De zomerbar heeft voor elk wat wils: een groot strand, gezellige beachbar, crèmerie Foubert, vier heerlijke restaurants en een zomerse aperitiefbar. De unieke locatie aan de oevers van de Schelde en op wandelafstand van het centrum, maakt het plaatje compleet.

Bocadero – Rijnkaai 150

Bar Paniek

Bar Paniek is de artistieke telg uit het rijtje van pop-ups. Je kan er heerlijk genieten op hun buitenterras met uitzicht over het dok, terwijl de experimentele tonen op de achtergrond weerklinken. De bar is vooral in trek bij jonge families, en het kan weleens zijn dat je er een Bekende Vlaming tegen het lijf loopt.

Bar Paniek – Kattendijkdok – Oostkaai 21B

Gaspare

In het voormalig huis van kunstschilder Jacob Jordaens, vind je deze zomer de pop-up bar van Campari. In samenwerking met VUB-professor Malaika Brengman werd de invloed van geuren, kleuren en muziek uitvoerig bestudeerd. Resultaat? De cocktail die je bestelt, kan je op een matchy locatie sippen om zo alle zintuigen te prikkelen. De Negroni-cocktail drink je bijvoorbeeld in de jazz-sferen van het loungegedeelte, terwijl de frisse smaak van een Campari tonic beter past bij de piazza met authentieke Italiaanse kiosk. Voor een full summer experience moet je dus hier zijn!

Gaspare – Reyndersstraat 6

Black Smoke Rooftop Bar

Black Smoke Rooftop Bar noemt zichzelf een ‘kick ass rooftop for carnivorous meatheads, veggie lovers and thirsty patrons!’ Klinkt veelbelovend en we moeten hen gelijk geven. Deze zomerbar op de zesde verdieping van stadsbrouwerij De Koninck, bezorgt je een spectaculair zicht over het stad dankzij de de glazen wand rondom, die meteen ook de wind tegenhoudt. Place to be!

Black Smoke Rooftop Bar – Boomgaardstraat 1

Zomerfabriek

Ook de Zomerfabriek is een klassieker en komt dit jaar terug in het groot en het nieuw. Hier kan je terecht voor gezellige zomeravonden met spoken word en jamsessies terwijl je heerlijke drankjes voorgeschoteld krijgt. Ideaal voor wie het wat kalmpjes aan wil doen.

Zomerfabriek –  Minkelersstraat 2

BarRed

BarRed is een initiatief van ziekenfonds De Voorzorg, geen wonder dus dat gezonde en ontspannende activiteiten hier centraal staan. Je kan er elk weekend deelnemen aan yogasessies, genieten van muziekoptredens en je laten verwennen door een heerlijke massages. Ook kids kunnen er naar hartelust spelen en ravotten. Fantastische locatie voor een familie-uitje dus!

BarRed – Prins Leopoldstraat 51

Wat te doen in Antwerpen