Betaalbaar logeren zonder in te boeten op stijl, design of originaliteit? In Amsterdam is het aanbod aan eigentijdse hotels zo gevarieerd dat er ook hotspots bij zitten die je budget in balans houden.

Hotel V: hip en Amsterdams

De hoteliersfamilie achter Hotel V houdt van haar stad, en dat merk je. Zo werken er veel rasechte Amsterdammers, die je graag met verhalen en tips overstelpen. De budget- vriendelijkste optie is Hotel V aan het Frederiksplein, in een monumentaal gebouw uit de 19de eeuw, handig gelegen tussen het oude centrum en de creatieve buurt De Pijp. Funky!

Kamer vanaf € 151 voor 2 pers. Weteringschans 136 (Centrum), reserveer je kamer hier. 

Max Brown Museum Square: arty A’dam

Max Brown Museum Square werd ondergebracht in vier herenhuizen. De sfeer is trendy, alsof je gekke artistieke neefje zijn talent er mocht botvieren. Ze adviseren je graag goeie eetadresjes, kroegen en andere populaire hangouts in de buurt.

Kamer vanaf € 171 voor 2 pers. Jan Luijkenstraat 40-46 (Museumkwartier), reserveer je kamer hier.

Volkshotel: creatieve hub bij de krant

Maar liefst 42 jaar lang werd in dit gebouw De Volkskrant geschreven en gedrukt. Dankzij Stichting Urban Resort namen er daarna honderden creatieve geesten hun intrek. Er kwam een levendige club/ restaurant en in 2014 opende het Volkshotel er zijn deuren. Vandaag vind je er 172 kamers en wonderlijke hoekjes voor rebellen, bon vivants, cowboys en dromers. Op zondag mag je op het dak in een hottub relaxen bij een muziekje en een drankje. Er is een co-working space, een bar, een restaurant en er zijn nog steeds hippe feestjes.

Kamer vanaf € 100 voor 2 pers. Wibautstraat 150 (Oost), reserveer je kamer hier.

Le Conscious Hotel: bewust met humor

Heel wat hotels doen vandaag inspanningen om duurzamer te zijn, maar nergens gaan ze zo ver als bij de vier Conscious Hotels. FSC-gecertificeerd hout, gerecycleerde materialen, ecologische verf, energie van windmolens en zonnepanelen, een groen dak… Als gast geniet je vooral van het sexy design en de relaxte sfeer in het recente Conscious Westerpark.

Kamer vanaf € 126 voor 2 pers., reserveer je kamer hier.

Hotel not Hotel: slapen in een kunstwerk

De ontwerpers van de Eindhoven Academy gingen voor een bijzonder concept: één immense huiskamer met deuren die uitgeven op achttien eigenzinnige hotel- kamers. In Hotel Not Hotel logeer je dan ook bijzonder origineel. Ga je voor de tramwagon, het hoge kraaiennest, of de geheime bibliotheekkamer? De hotelbar werd genoemd naar acteur Kevin Bacon, die naar verluidt even veelzijdig is als dit ‘niet-hotel’ wil zijn.

Kamer vanaf € 99.76 voor 2 pers. Piri Reisplein 34 (West), reserveer je kamer hier.