Fan van zon en wijn (wie niét!)? Bij deze wijndomeinen in Europa serveren ze naast een glaasje wit, rosé of rood meteen ook een prachtige overnachting. Santé!

1. Glampen bij wijndomein Coberger (België)

Wijndomein Coberger dankt zijn naam aan Stanislas Coberger, de hofarchitect van Albrecht en Isabella en het brein achter de basiliek van Scherpenheuvel. In 2015 plantten Ann Genoe en Luc Haekens hun wijnstokken en sindsdien rijpen de ranken van hun wijngaard op de glooiende Hagelandse heuvels. Sinds vorige zomer kan je er ook overnachten naast de druiven, douchen tussen dennenbomen en ontbijten op de top van hun heuvel. Slaap in één van hun drie luxetenten of gezellige blokhut die verspreid van elkaar naast de wijngaard genesteld zijn. Luieren in de hangmat, petanquen tussen de wijnranken, een degustatie met Hagelandse wijnen en tapas… rustgevender wordt het niet. Voor moést je nog niet overtuigd zijn: prachtige wandel- en fietsroutes, kanotochten op de Demer, historische stadjes Diest en Scherpenheuvel, de Zichemse maagdentoren en abdij van Averbode liggen niet veraf.

Tent voor 2 personen vanaf € 110, incl. ontbijt. Boekingen via wijndomeincoberger.be, booking.com of via airbnb.

Dit artikel maakt deel uit van Feelings grote zomerplan 2021 om alles uit je vakantie te halen. Ontdek hier nog meer tips en leuke artikelen. 

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

zomerplan

Meer genieten