Home Lifestyle Reizen Culinaire getaway in Aube-en-Champagne

Culinaire getaway in Aube-en-Champagne

Culinaire getaway in Aube-en-Champagne

Je hoeft niet noodzakelijk het vliegtuig nemen naar een exotische bestemming of een citytrip naar het zuiden plannen om een weekendje te kunnen genieten van culinaire hoogtepunten. Op slechts 4 uur rijden van Brussel, vind je in Aube-en-Champagne alles wat een Bourgondisch hartje kan wensen…

 

Eén van de charmes van Aube-en-Champagne is het groot aantal boerenmarkten waar lokale producenten en boeren je verleiden met hun typische streekproducten. Je kan een speciaal gidsje ‘Le guide des marchés de l’Aube’ met alle lokale markten downloaden.

In de Aube kan je niet zozeer terecht bij bekende champagnehuizen, als wel bij wijnboeren die supertrots zijn op de champagnes die ze maken en hun bezoekers gastvrij ontvangen voor een rondleiding of proeverij. Kijk voor een lijst met champagneproducenten op www.aube-champagne.com of ga eens langs in het zeer opmerkelijke Musée de l’Outil in Troyes.

Ook appelcider is een typisch streekproduct. In het gebied van de Othe worden immers zo’n 300 verschillende appelsoorten verbouwd. Een deel daarvan is bestemd voor de ciderproductie. De ‘Cidre fermier’ die hier door de appelboeren gemaakt wordt, is puur natuur: zonder kleur-, geur- en smaakstoffen. Precies zoals cider hoort te zijn. Je kan op proefbezoek bij Cidre Cochet in Paisy Cosdon, het Maison du Cidre et de la Pomme in Moussey of het Musée du Cidre op een ciderboerderij in Eaux-Puiseaux.

Een andere lokale delicatesse, waar ze in de Aube trots op zijn, zijn de Andouillettes de Troyes, genoemd naar de bruisende stad die het centrum vormt van Aube-en-Champagne. Het dorpje Chaource is dan weer de bakermat van het gelijknamige ronde kaasje van koeienmelk met een karakteristieke smaak.

Kijk voor meer informatie, lekkere adresjes en culinaire workshops op: www.aube-champagne.com of www.escapades-en-champagne.com